“Ferestre atemporale” – expozitie Bianca-Andreea Constantin @ Galeria Căminul Artei – sala etaj

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Pictură București vă invită, în perioada 20 martie-2 aprilie 2023, la expoziția personală “Ferestre atemporale” a pictoriței Bianca-Andreea Constantin.

Vernisajul expoziției se va desfășura în data de 21 martie 2023 la ora 18, prezentarea fiind realizată de criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Expoziția va fi deschisă zilnic între orele 11-19, în perioada 20 martie-2 aprilie 2023, la Galeria Căminul Artei – sala etaj , str.Biserica Enei, nr.16, București.

 

 

“Supusă normelor compoziționale pe care artista le are în vedere, nu numai când elementele realității o inspiră, ci și atunci când datele sensibilității interioare transpar pregnant, acest demers vizual – Ferestre atemporale – permite privitorului să descopere un spectru de tonalități dintre cele mai vivante și acaparatoare. Treptele și deschiderile de spațiu, ca motive inspiraționale, înscriu ființa artistei într-o altă dimensiune existențială, relaționând omul cu visele sale, cu dorința de evoluție și de cunoaștere, în acest context, evocarea simbiozei dintre trup și suflet, dobândind conotații ontologice.
Prin ferestrele artistei vedem Edenul, percepem registre multiplicate și dualitatea unor lumi nu diferite, ci tangente pe dorința noastră de a avea acces la frumos. Aici, plasticiana folosește sugestive elemente de arhitectură în structurarea compozițiilor. Simbolurile conduse la esența mesajului sunt completate cu zone neconvenționale, tratate prin ample pensulații, a căror picturalitate măiestrită prin mai multe suprapuneri, creează luminiscențe, amprentând lucrările cu o energie pozitivă.”
Ana Amelia Dincă – critic de artă