Program integral Mozart, condus de Christian Badea, într-un concert online, fără public – joi, 14 octombrie 2021, de la ora 19.00

vizual updatat - Copy
Filarmonica „George Enescu” programează pentru joi, 14 octombrie 2021, de la ora 19.00, transmiterea, în regim de live, a unui concert fără public, cu un program integral Mozart, condus de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției. Programul este alcătuit din Mica serenadă, în sol major, KV525 și Simfonia nr.36, în do major, KV425, Linz de W. A. Mozart. „Muzica lui Mozart, de inspirație genială și divină, a rezistat vicisitudinilor istoriei de mai bine de 250 de ani și rămâne actuală, profund umană, plină de prospețime și de optimism. În aceste timpuri incerte, această muzică este cel mai bun medicament pentru suflet și o încurajare că lumea merge înainte, readucând speranța unei reveniri la o viață normală. Sper ca, în curând, să putem oferi din nou și concerte cu public, redobândind astfel atmosfera unică a evenimentelor Ateneului”, a declarat Christian Badea.

Concert simfonic FĂRĂ PUBLIC
Joi, 14 octombrie 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu”
Dirijor
CHRISTIAN BADEA
Program
Wolfgang Amadeus Mozart
DIRIJOR
Christian Badea
Wolfgang Amadeus Mozart
Mica serenadă, în sol major, KV525
Simfonia nr.36, în do major, KV425, Linz

Concertul va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).
Parteneri media: Radio România Muzical și Forumul Cultural Austriac
Concertul este transmis și pe paginile de Facebook ale Radio România Muzical și Forumului Cultural Austriac:
https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990)
forumul cultural austriac | Facebook

Dirijorul Christian Badea - Copy

CHRISTIAN BADEA
Dedicat în egală măsură muzicii simfonice și operei, Christian Badea, prim-dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a concertat pe toate continentele și în cele mai importante săli și teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena), Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam).
Cariera sa este marcată de colaborări importante cu artiști de referință ai timpului nostru – Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renée Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson. Sub semnul Leonard Bernstein 100, centenarul nașterii artistului a fost sărbătorit la Filarmonica „George Enescu”, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii trecute fiindu-i dedicate de maestrul Christian Badea – unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog american.
Christian Badea a condus orchestre de prim rang ale lumii, printre care se numără Royal Philharmonic și BBC Symphony (Londra), Filarmonica din Sankt Petersburg, Filarmonica Cehă, Amsterdam Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, Accademia di Santa Cecilia Orchestra (Roma), RAI Orchestra Montreal Symphony, Filarmonica din Tokio, Pittsburg Symphony (Torino). La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast și variat. În mai 2015, Christian Badea a dirijat la Ateneul Român actul al III-lea din „Parsifal“, după care, în deschiderea următoarei stagiuni a pus în scenă, în dublă calitate, de dirijor și regizor, actul I din opera lui Richard Wagner. În decembrie 2017, Christian Badea a obţinut un succes extraordinar cu „Andrea Chénier“ de Umberto Giordano la faimosul Teatro Colón din Buenos Aires, fiind invitat să revină în 2019. A inițiat ciclul „Mari Concerte al Centenarului României“, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, în toamna anului 2018. A dirijat la Opera din Sydney, „Turandot“ (noiembrie-decembrie 2019, Melbourne) și „Carmen“ (ianuarie-martie 2020, Sydney). În Festivalul Internațional George Enescu 2019 din București, a condus Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin solist, iar în ediția de anul acesta a Festivalului, recent încheiată, a realizat un neuitat program cu lucrări de Enescu, Schumann, Bartok şi Wagner (uvertura operei Tannhäuser), alături de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare, Corul Filarmonicii George Enescu și soliștii Kian Soltani (violocelist) și Cosmin Ifrim (tenor).