Culus Bianca

Culus_Bianca_Ax_08 - CopyBianca CULUȘ (n. 4 august 1998, Constanța) este o tânără pictoriță de origine aromână.

În prezent este studentă (program master) în cadrul Universității Naționale de Arte din București (din 2021); este absolventă a Universității „Ovidius” din Constanța / Facultatea de Arte (2018-2021); absolventă a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța / Secția Pictură. A participat la peste 25 expoziții de grup în (România și Republica Moldova) și a obținut peste 10 premii la diferite concursuri.

Culus_Bianca_Ax_04 - Copy Culus_Bianca_Ax_07 - Copy
„Bianca Culuș aparține noului val de tineri creatori din domeniul arte plastice. Încă de la începutul carierei sale arată un real interes pentru structura compozițională și ordinul meșteșugăresc, însoțit de un distinctiv simț cromatic. Este într-un proces permanent de reflectare și perfecționare, iar etica sa profesională timpurie este de admirat. Trebuie să rețineți că are toate datele necesare de a deveni unul dintre cei mai importanți artiști plastici, cu predilecție ruta picturii.”

Culus_Bianca_Ax_06 - Copy Culus_Bianca_Ax_05 - Copy Culus_Bianca_Ax_01 - Copy Culus_Bianca_Ax_02 - Copy Culus_Bianca_Ax_03 - Copy Culus_Bianca_Ax_09 - Copy