Cotroceni Summer School, ediția a II-a Ateliere creative de educație pentru patrimoniu – 02-27 august

Cotroceni Summer School, ediția a II-a
Ateliere creative de educație pentru patrimoniu
Muzeul Național Cotroceni organizează, în perioada 02-27 august 2021, a doua ediție a Cotroceni Summer School, un proiect de educație non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, ce continuă proiectul pilot cu același nume derulat în 2020.

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitați să participe la ateliere creative de educație pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material și imaterial al Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și, în același timp, abilitățile de comunicare și de interacțiune, spiritul artistic și creativitatea. Atelierele vor permite participanților să experimenteze, alături de traineri – specialiști ai Muzeului Național Cotroceni, ce înseamnă să fii muzeograf, restaurator, ghid sau curator.

Afis Cotroceni Summer School 2021b

Programul activităților:
• Atelierul de curatoriat – 02-06 august
• Atelierul de cercetare – 09-13 august
• Atelierul de ghidaj – 16-20 august
• Atelierul de restaurare – 23-27 august

Fiecare modul dedicat unei meserii va avea în componența sa și două ateliere introductive, ce se vor repeta în primele două zile ale fiecărei săptămâni. Primul, denumit Pășim împreună în povestea de la Palat, presupune o vizită a Palatului Cotroceni dublată de un tur interactiv de cunoaștere a vieții publice și private a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Al doilea atelier introductiv, Cine dă viață poveștii de la Palat?, propune o vânătoare de comori prin muzeu și introducerea în cele patru meserii prin activități interactive.

Înscrierile se vor putea face online, începând cu 19 iulie, accesând următorul link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4fQTG3KmyWO_4-HFaPVJ8PxLqn-5WZJcyDGbn69Z2jmMO4A/viewform