Surf pe “Valul” lui Mircea Doinaru

Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_04 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_01După (prea) multă vreme de stat departe de mersul implacabil al vieții plastice autohtone – fie ea manifestată de activitatea expozițională fie de micile universuri din spatele fiecărei uși de atelier – am reușit, datorită perseverenței lui Mircea Doinaru, să ajung la Cercul Militar Național să îi vad cea mai recentă expoziție: ”Valul”.

Doinaru insuși lipsise de pe simeze vreme de aproape trei ani, tot din cauza valurilor vieții care nu te poartă întotdeauna încotro ai dori. Dar tocmai unor impedimente datorăm hărnicia cu care Doinaru a realizat pastelurile și uleiurile expuse la CMN pana joi, 18 aprilie. Iar această undă de energie, preluată de la natură și captată în tușe păstoase se simte emanând din pânzele proaspete. Doinaru a făcut un ocol tematic dar nu s-a îndepărtat de stilul pe care a ajuns să-l stăpânească măiastru. De obicei, a spune că ai pictat repede atîtea lucrări nu e demn de laudă, dar în cazul de față viteza  – și nu pripeala – este o certificare a performanței picturale atinse de Mircea Doinaru. ”Astea nu sunt valuri, spune pictorul, sunt portrete de valuri.” Și are dreptate. Dacă imaginile de aici nu vă conving, grăbiți-vă să vedeți lucrările pe viu în galeria de la Sărindar.

Text și foto: Mihai ConstantinDoinaru_Mircea_Valul_Artindex_16 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_15 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_12 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_11 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_03 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_05 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_06 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_07 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_18 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_09Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_13 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_08 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_10 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_02 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_19 Doinaru_Mircea_Valul_Artindex_17