UNIVERSUL MEU! – Anita Rădulescu @ Cercul Militar Național, Sala Foaier

Asociația Culturală ARTAR vă invită în perioada 3 – 16 iulie 2017 să vizitați expoziția de pictură UNIVERSUL MEU! A artistei plastice Anita Rădulescu, eveniment găzduit de Cercul Militar Național, Sala Foaier.
Vernisajul va avea loc joi, 5 iulie la ora 17. În deschidere la lua cuvântul criticul de artă Roxana Bărbulescu.
Vă așteptăm cu drag!
“Ușurința, libertatea în manevrarea raporturilor, acordurilor, armoniilor cromatice se întemeiază pe o foarte bună cunoaștere și o sigură stăpânire a sintaxei culorilor de care Anita Rădulescu dă dovadă în toate lucrările sale și în mod special în naturile statice cu flori. Astfel, compozițiile florale sunt o articulare firească, dar savantă, de ritmuri și de contraste, vibrații muzicale sonore, intensități expresioniste potențate, ordonate însă după o viziune de ansamblu de cele mai multe ori decorativă, susținută de aspirația spre simplitate.”
Roxana Bărbulescu – critic de artă
„Pictura Anitei Rădulescu trădează sensibilitatea acută pentru mișcare și culoare, peisajele sau compozițiile cu flori devin sub penelul artistei “partituri” în care descifrează sunete care vin din infinit. Vegetația se organizează în elegante desfășurări monumentale, un lac norvegian sau o lizieră de pădure își proclamă apartenența la spectacolul cosmic. Sintezele finale sunt vibrante și încărcate de viață. În portretistică, artista decodează trăsături de caracter, stări sufletești pe care le înnobilează cu aura romantică a temperamentului ei. Este o pictură reconfortantă și solară, este o pictură “ în plină desfășurare” în care talentul și dăruirea respiră în libertate.”
CRISTINA M. ANGELESCU – critic de artăafis Universul meu Anita Radulescu invitatie Universul meu Anita Radulescu