TRANSMOGRIFICATION la Elite Art Galler

unnamsed
TRANSMOGRIFICATION
la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 15-28 iunie, Elite Art Gallery, în colaborare cu galeriile Karo din Bacău,  vă aşteaptă la expoziţia artistului Georgian Mazerschi, cu titlul „Transmogrification”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 15 iunie, ora 19.00. Expoziția este curatoriată de către Constantin Țînteanu.  Evenimentului de deschidere se alătură bursieri ai Fundației Principesa Margareta a României cu un moment muzical. În cadrul evenimentului va concerta Elias Jula la trompeta, acompaniat de pianista Fabiola Ioniță. De asemenea, evenimentului se alătură pianistul Cătălin Răducanu, fost bursier al programului Tinere Talente.
Conceptul curatorial propune un experiment artistic care sintetizează până la transfigurare imagini de colecție și le prezintă privitorului prin prisma percepției personale și a contemporaneității.
,,În tehnica acrilicului pe pânză Georgian Mazerschi procedează la fel ca Pierre Menard – personajul emblematic al argentinianului Borges – care se încumetă să transcrie /copieze epopeea lui Cervantes în materialitatea sa verbală realizând, paradoxal, un alt Don Quijote, de astă dată modern dar, în acelaşi timp, şi re-cunoaşterea etalonului spaniol. Procedeele plasticianului sunt aici diferite dar, ca finalitate, coalescente: decuparea, suspendarea aplatizată şi re-semantizarea grupurilor statuare extrase din clasicul Dürer; ostentaţia autoportretului, de obicei jubilativ (Amen) sau histrionic şi cu spatele la noi dar scrutînd spectacolul Lumii de ilustrată poştală plasabilă într-un fin de siecle (Luntraşul); dublul autoportret din Stay I/II – cu fizionomie sau fără, calchiat pe modelul nipon al luptătorului de sumo – surprins în efortul, probabil zădarnic, de a-şi apropria Lumea pe un portativ modern; imaginea bărcii, împrumutată dintr-un afiş dar aici aproape încorporată în momentul unui carpe diem alcătuit, ca în rubayatele lui Khayam, de prezenţa femeii şi a băuturii (Yo Ha Vista A.Nalia); admirabila prelucrare a profilului feminin  într-un roşu aproape vişiniu, parcă înrudit cu acela din pânzele lui Lautrec etc. – toate aceste lucrări alcătuiesc un textum imagistic unitar ce reclamă re-cunoaşterea de către noi, emuli sui-generis ai lui Pierre Menard, a motivelor şi scenelor de plecare în poietica plasticianului dar înveşmântate acum în anvelopa postmodernă sumativă, totalizatoare”. Mircea Muthu
Sergiu Georgian Mazerschi s-a născut pe data de 23 noiembrie 1979 la Bacău. În anul 2003 artistul devine absolvent al Universității de Artă ,,Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca la secția Grafică. Începând cu anul 2009 Georgian Mazerschi este membru U.A.P., filiala Bacău. În prezent profesor la Liceul de Arte Vizuale ,,Romulus Ladea” și student doctorand al Universității de Artă și Design din Cluj Napoca artistul se remarcă prin participarea activă la mai multe expoziții de grup în țară și străinătate dar și expoziții personale.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 15-28 iunie 2017, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.