DE BINE – David Croitor @ Elite Art Gallery

unnamed
DE BINE
la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter,
București

În perioada 1–14 iunie, Elite Art Gallery vă aşteaptă la expoziţia personală a artistului David Croitor, intitulată „De Bine”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 6 iunie, ora 18.00. Evenimentului de deschidere se alătură bursieri ai Fundației Principesa Margareta a României cu un moment muzical. În cadrul recitalului va concerta Elias Jula la trompeta, acompaniat de Bianca Diaconescu.
Inaugurată la începutul verii, expoziția se definește prin spiritul pozitiv și vivacitate plastică. Încărcătura cromatică a lucrărilor și subiectele  abordate reflectă bucuria de a trăi și poezia sublimă din spatele peisajelor rurale, cu grădini ce abundă în floare, case țărănești ce-și deapănă povestea prin ferestre sau drumuri șerpuitoare ce duc spre câmpii fermecate de timp. Astfel, picturile stârnesc bucuria de a descoperi natura și emoția pozitivă a binelui.
David Croitor s-a născut în Suceava, la 27 martie 1958. A absolvit Facultatea de Geologie din cadrul Universității din București în 1988. Artistul a urmat cursuri libere de pictură și desen cu Dimitrie Loghin la Suceava în 1978 și cu Aurel Aniței la București în 1981.
David Croitor se face remarcat la numeroase expoziții de grup și tabere de creație în țară și în străinătate. Artistul debutează în 1986  cu o expoziție de pictură în cadrul Facultății de Geologie București unde mai expune și în 1987 și 1988. Urmează două expoziții la Horezu, Vâlcea, în 1992 și 1993. La Suceava expune prima dată în 1999, împreună cu Fundația Culturală a Bucovinei, succedate de expoziții în orașul său natal în perioada 2008- 2011. În Vatra Dornei organizează anual expoziții personale la “Salonul Alb” în perioada 2004-2010 și 2013. Printre alte expoziții se înscriu și cele de la Galeriile Casa Cărții din Iași  (2006 și 2009), la Ibănești (Mureș – 2008), la ArtGaleria (Bistrița Năsăud – 2009) și la Galeriile UAPR Oradea (Galeria de Arte Vizuale, 2013). Pe plan internațional artistul se remarcă cu expoziții la Liza’s Gallery (2012), Stege, insula Møn, Danemarca și în 2013 în Luxembourg, în cadrul manifestațiilor artistice organizate sub genericul “L’Automne roumain”
Lucrările artistului fac parte din colecții particulare din țară, cele mai multe în București, dar și în străinătate:  Anglia, Austria, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Olanda, Suedia, Canada, SUA, Danemarca, Italia, Croația, Luxembourg, Scoția.
David Croitor a fost laureat în 2008 cu Premiul pentru artă oferit de Asociația Artiștilor și Scriitorilor din Țara Dornelor și în același an cu Premiul pentru pictură al Fundației Culturale a Bucovinei.  În 2012 Consiliul Județean Suceava i-a recunoscut meritele prin Premiul “Pictorul Anului”.
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 1-14 iunie 2017, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.