MIHAI ȚOPESCU, ILIE BOCA, ILEANA ȘTEFĂNESCU „DIALOG” – COLONY ART GALLERY @ KÖLNER LISTE

tgjiu_1
În perioada 27-30 aprilie 2017 Colony Art Gallery din București va participa la Târgul internațional de artă Kölner Liste, care va avea loc la Köln, Germania. Prezența românească va fi marcată prin proiectul cultural Dialog și este sprijinită de Institutul Cultural Român.
Conceptul expozițional prezintă trei artişti români contemporani: Mihai Țopescu, Ilie Boca, Ile Ștefi (Ileana Ștefănescu). Cei trei artiști selectați provin din zone diferite, cu experiențe și trăiri distincte, care cercetează sub aspecte și tehnici diferite aceeași temă: dialogul.tgjiu_4
Ile Ștefi, aflată la cea de a doua carieră, experimentează cu obiecte și culori. “Corzile” sau “Creșterile grafice” fac parte dintr-un proiect mai amplu prin care iși propune să recupereze o serie de materiale precum țesătura, celuloza, fierul, şi să le reintroducă în viaţa cotidiană prin obiectul de artă.
Mihai Țopescu, artist dinamic, cu participări expoziționale diverse în țară şi în străinătate, simpozioane, concursuri, expoziţii de grup sau personale, provine din zona primordiala a artelor focului. El cercetează condiția umană cu toate dramele și bucuriile acesteia, tipologiile umane și miturile.
Ilie Boca este unul dintre cei mai importanți pictori români contemporani, cu numeroase expoziții naționale și internaționale. Pictura sa este o adevărată epopee în imagini, un imn închinat spiritului neîngrădit.
Kölner Liste este un forum pentru artă contemporană cu un mare potențial de interes în rândul colecționarilor. Acest târg de artă, aflat la cea de a patra ediție, are un rol important atât în descoperirea unor artiști tineri valoroși, oferindu-le acestora o șansă deosebită de afirmare, cât și în reafirmarea artiștilor deja consacrați. Ediția precedentă a avut 84 de expozanți din 15 țări, iar numărul de vizitatori a crescut constant.
tgjiu_3 tgjiu_2