Mihai Țopescu – „De la Sacrificiu la Speranță” @ FIVE PLUS Art Gallery, Viena

A5 pagini-1Filiala Târgu Jiu a UAP din România anunță că artistul  vizual Mihai Țopescu  va  avea în data de 02 Februarie 2017, la FIVE PLUS  Art Gallery, Viena  – Austria, vernisajul expoziției   personale  de sculptură  și video,  „De la Sacrificiu la Speranță” . Expoziția este deschisă publicului în perioada 02-28 Februarie 2017.

„În tendința generala a mișcărilor artistice, de a se ancora în realitatea imediată, unde“povestea” înlocuiește „obiectul de artă”, propun un alt tip de discurs, ca o alternativă.
După ciclul SACRIFICIUL, Sacrificiul uman, Sacrificiul spiritual, sau Sacrificiul artistului, ca o continuare a acestei alternative, pe firul logic al acestui  “tipar spiritual” propun ciclul SPERANTA. Speranța ca un sentiment de încredere în viitor, de reușită, dar nu ori cum, ci prin MARTIRIU – suferință, îndurare, supliciu. O speranță ce o așteptăm de la alții, dar și de la noi!   Cum ar fi posibil martirul dacă nu ar exista călăul ?
Am încercat prin artă, eliberarea de codul unei mentalități afectate de scepticismul și angoasa “omului aproximativ” și al “operei aproximative” a acestui început de secol.
Am propus prin intermediul proiectelor mele vizuale o alternativa non-polemica la “starea” pe care arta contemporană ,sceptică și reducționistă o promovează cu atâta insistență. Refuzând asimilarea în acest concept al “creației și valorii de moment” propun un tipar  de exprimare al unei realități umane și spirituale care este resimțită ca fiind cea profundă.”
Mihai Țopescu

Expoziția artistului este itinerantă, prima  din acest proiect realizându -se  anul trecut la Galeria Pygmalion din Timișoara. Următoarea expoziție cu această temă  va avea loc în cursul acestui an la București.