DARUL MAEȘTRILOR la Elite Art Gallery

elite

DARUL MAEȘTRILOR
la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 12 – 28 ianuarie Elite Art Gallery vă invită la o expoziţie remarcabilă de grup cu titlul „Darul Maeștrilor”. Deschiderea oficială a expoziției se va ține pe data de 16 ianuarie, ora 18.00. Evenimentul reunește lucrările artiștilor Ilie Boca, Sanda Buțiu, Simion Crăciun, Horea Cucerzan, Constantin Flondor, George Mircea, Marilena Murariu, Virgiliu Parghel, Horea Paștină, Ștefan Pelmuș, Mariea Petcu Chioibași, Eugen Raportoru, Angela Tomaselli și Corneliu Vasilescu. Cu o tradiție bogată, proiectul cu titlul ,,Darul Maeștrilor” pune pe simeze lucrări ce provin din patrimoniul Elite Art Gallery. Un număr considerabil de lucrări rezultă din proiectul inedit lansat şi implementat de Elite Art Gallery cu titlul „Pictori de azi la Balcic”.

Proiectul ,,Darul Maeștrilor” își propune să sărbătorească o colaborare fructuoasă cu maeștri consacrați ai artei contemporane românești și să readucă pe simeze proiecte îndrăgite. Conceptul curatorial oferă publicului o expoziție remarcabilă prin diversitatea stilistică şi tematică. Subiectul Balcicului se reflectă printr-un studiu aprofundat al naturii și peisajele luxuriante. Cu o trecere de la văzut la nevăzut, sau forme recongnoscibile la o abordare abstractă, lucrările descriu traseul de evoluție al picturii de Balcic, o pictură încărcată de emoție, lumină și farmec.  Mai mult decât un loc sublim, marcat de dealurile calcaroase ce se pierd în mare, Coastă de Argint reprezintă o inepuizabilă sursă de inspirație. Capacitatea de a trezi emoție și influența spiritului creator menține tradiția coloniilor de artiști veniți la Balcic la începutul secolului al XX-lea și transmite această moștenire contemporanilor.
Desprinse de motivul Balcicului, în expoziție se regăsesc și lucrări ce tratează un repertoriu simbolic, marcat de studiul naturii și complexitatea imagisticii vernaculare. Analiza ființei umane, într-un cadru stăpânit de tradiție, se contopește cu unicitatea naturii printr-o trecere de la pictural la abstract.
În acest context, ce punctează drumul de la peisaj la figurativ şi de la  pictural la abstract, expoziţia reuşeşte să ofere nişte repere încărcate vizual şi simbolic. Astfel, discursul artistic reunește maeștri consacrați într-un eveniment expozițional  complex, marcat de diversitatea stilistică și tematică.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 12-28 ianuarie 2017, în  fiecare zi de luni până vineri de la ora 11.00 la ora 19.00, iar sâmbăta de la ora 11.00 la ora 17.00, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.