Licitatie Goldart – Miercuri 14 decembrie, ora 19:00

“Sărbătorile picturii româneşti”

Vineri, 9 decembrie se deschide expoziţia licitaţiei de artă plastică Sărbătorile picturii româneşti la sediul casei de licitaţii Goldart.
Licitaţia de miercuri, 14 decembrie, ora 19:00 va fi un eveniment ce va marca finalul acestui an. Un regal al picturii româneşti, în care nume mari ale picturii vor întâlni publicul colecţionar, pe iubitorii de artă, pe cei pentru care investiţia în pasiune este opţiunea indubitabilă. De la pictori ce se înscriu în tradiţia deschisă de Grigorescu, până la cei câţiva contemporani selectaţi, întâlnim artişti că: Arthur Verona, Samuel Mutzner, Dumitru Ghiaţă, Iosif Iser, Nicolae Grant, precum şi pe reprezentanţii contemporani ai picturii româneşti, Ştefan Câlţia, Vladimir Zamfirescu sau Petre Velicu.

Un inedit autoportret semnat Samuel Mutzner, o lucrare rară, în care silueta autorului în faţa sevaletului se profilează pe o schiţa a grădinii din Caracas, alături de o natură statică maitârzie, din 1936, aduc în atenţie două faţete ale picturii marelui artist.

Un golf suprins de Arthur Verona, cu tuşe largi şi expresive, o tânăra în costum popular imortalizată de Iosif Iser, contrastează cu imaginile create de mari artişti contemporani, ce ne aduc însuprarealismul actualităţii. Şi pentru că ne aflăm în luna cadourilor am pregătit şi o bogată selecţie de obiecte decorative şi bijuterii.

Expoziţia poate fi vizitată de vineri, 9 decembrie pana miercuri, 14 decembrie, orele 10:00-18:00, iar sâmbătă 10 noiembrie, între orele 11:00-15:00, iar licitația va avea loc la sediul Casei Goldart, miercuri 14 decembrie, de la ora 19:00.