Artă spaniolă @ Târgu Jiu și Peștișani

cartel-rumania-copia

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR CULTURALE DESFĂȘURATE DE ASOCIAȚIA „APIMO”  A PICTORILOR DIN MURCIA-SPANIA ȘI „ASESTERMUR”, CE VOR FI REALIZATE ÎN PERIOADA  02-03 DECEMBRIE LA TÂRGU JIU ȘI PEȘTIȘANI

În data de 02  Decembrie 2016, ora 17. 00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, Filiala Tg Jiu a UAP din România în parteneriat cu Primăria Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Primăria Peștișani, va organiza vernisajul  expoziției de grup Murcia presente en el „Año Brancusi” a Asociației APIMO și ASESTERMUR din Regiunea Murcia –Spania. După vernisaj  urmează  o piesa de teatru  interpretată în română și spaniolă de către actorul Cristian Minquez autorul  piesei de teatru „Negro Luto” .. „Doliu Riguros”.
Manifestările artiștilor spanioli, vizitele culturale la obiectivele de interes major vor continua și în data de 03 Decembrie la Peștișani unde va avea loc o Conferință despre Brâncuși( „Conferencia Sobre Brancusi” ) susținută de Geovanni Ercolani, profesor de antropologie la Universitatea din Murcia. În continuare vor fi susținute momente poetice bilingve în spaniolă și română (Guillermina S. Oro, Marina Vlad, Veronica Balaj)

Consiliul Director al  Filialei Târgu Jiu a U.A.P.  din România