Dana Nechita și Cerasela Avanu Dragoș – MOMENTE @ Galeria Elite Prof Art

momente-afis
Asociația Culturală ARTAR vă invită în perioada 18 – 28 noiembrie 2016 să vizitați expoziția de pictură intitulată MOMENTE a artistelor Dana Nechita și Cerasela Avanu Dragoș, găzduită în primitorul spațiu al Galeriei Elite Prof Art, strada Dr. Nanu Muscel nr.13, București.
Vernisajul expoziției va avea loc vineri 18 noiembrie 2016, ora 18.
În deschidere va lua cuvântul Roxana Bărbulescu  – critic de artă
vasile-pop-negresteanu-timp-variabil
“Expoziția de pictură intitulată Momente a artistelor Dana Nechita și Cerasela Avanu Dragoș, prima lor expoziție în această formulă, este o confesiune intimă a unor trăiri pe care acestea le-au imortalizat vizual într-un mod original și diferit, fiind două personalități artistice distincte, reușind să redea în lucrări acel acord între structura lor sufletească și realitatea înconjurătoare. Tematica propusă este diversă, precum sentimentele umane, fiind compusă din peisaje din călătorii, Balcic, Sighișoara, Prejmer, Grecia, peisaje citadine bucureștene, regăsite în fotografii vechi, sau peisaje toscane, naturi statice cu flori sau simple piese de mobilier, portrete, instantanee vizuale prin care cele două artiste plastice doresc să stabilească un dialog activ cu privitorul, răspunzând în același timp nevoii profund umane de armonie și frumos.
Privite în ansamblu, lucrările Ceraselei Dragoș Avanu ne confirmă dorința artistei de a explora, în diverse tehnici, de la pictura în ulei sau acrilic, la acuarelă, o diversitate tematică, inspirată, ca și la Dana Nechita, de o serie de motive pe care i le oferă natura, locuri pe care le-a frecventat cu plăcere și care i-au trezit amintiri, sentimente, animale sau obiecte banale de mobilier, statuete de porțelan, surse de inspirație care i-au creat acea stare care o îndeamnă să spună: „Trebuie să desenez asta!”.
O cu totul altă abordare întâlnim în lucrările Danei Nechita care a zămislit în tablourile sale un univers prin excelență pictural, artista pătrunzând în structura lucrurilor, descompunându-le cromatic și recompunându-le așa cum le-a simțit ea, nedistanțându-se de realitate, punându-și doar amprenta unei viziuni originale. Ea ne dezvăluie în această expoziție un adevărat jurnal de sentimente exprimate prin culoare.”
Roxana Bărbulescu – critic de artă