ZECE ELEGII de George Mircea la Elite Art Gallery

unnamedZECE ELEGII
la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 15-26 noiembrie, Elite Art Gallery vă aşteaptă la expoziţia personală a artistului George Mircea, intitulată „Zece elegii”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 15 noiembrie, ora 18.00. Conceptul expozițional propune un registru pictural marcat de nevoia de exploatare a irealului, de analiză a subconștientului și de meditație asupra condiției de artist.

„Pictura de acum are imprimat în ea caracterul vital al reciprocității dintre codurile estetic, religios, metafizic, pictural cu privire la existența omenească în genere. Pictorul nu mai spune lucruri dintre cele mai vesele cu veselie ci el, după o inspirată vorbă a lui Holderlin se rostește cu durere ˮEl încearcă să intre în legătură cu irealul, cu inaccesibilul, pentru a-și însuși realitatea și pozitivul. Dacă aș reuși să-mi însușesc irealitatea cea mai mare voi plăsmui „realitatea cea mai mare”.
Ca pictor trebuie să devii, dacă ai codul picturii împropriat, un logician al intuitivului. Elegiile conexează conștiinței Infernul, un teritoriu nou, un pământ nou. Acesta este un exercițiu intelectual și vocațional, greu, unic. Aici ficțiunea trebuie să fie una a adevărului care are însemnate pe suflet arsurile Iaduluiˮ. George Mircea

George Mircea este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția pictură. Din anul 2006 artistul devine lector univ. Dr. al Universității Naționale de Arte din București iar în perioada 2006-2011 profesează cu titlul de colaborator al Universității București-Facultatea de Istorie.  Tot în cadrul Universității Naționale de Arte din București artistul susține teza de doctorat. În anul 2003 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România  și Membru al Școlii Române din Roma. De-a lungul anilor George Mircea s-a făcut remarcat în peste 150 expoziții de grup, colective, saloane naționale și internaționale în țară și în străinătate. Lucrările artistului fac parte din colecții particulare și de stat din Italia, S.U.A., Germania, Belgia, Canada, Ungaria, Elveţia, Grecia, Franța, România și Spania.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 15-26 noiembrie 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.