Expoziția “Vivat Academia” la UMF “Victor Babeș” Timișoara

contemporanii_synevo_vivat_academia_pt_maria_pasc

Expoziția “Vivat Academia” la UMF “Victor Babeș” Timișoara
Un eveniment Contemporanii în cadrul programului Artiști Contemporani Români în Instituții de Învățămănt Superior
București, 26 octombrie 2016

Avem deosebita plăcere să anunțăm deschiderea expoziției de pictură și lansarea catalogului, “Vivat Academia”, miercuri, 26 octombrie, orele 18:300, în Clubul Societății Studenților în Medicină Hyperion al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

Expoziţia, cu o durată de o lună, reunește 27 de lucrări de pictură și grafică semante de șase artiști români: Marius Crăiță-Mândră, Cătălin Geană, Alina Gherasim, Ofelia Odobașu Huțul, Sorin Iosub și Christian Paraschiv.

Evenimentul expozițonal “Vivat Academia” este organizat în cadrul Artiști Contemporani Români în Instituții de Învățămănt Superior, un program al Proiectului Cultural Contemporanii, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara și realizat cu sprijinul partenerului principal al programului, Synevo România.

În deschiderea expoziției au luat cuvântul:
Prof. Univ. Dr. Marius Raica, Rector al UMF ,,Victor Babeș Timișoara
Prof. Univ. Dr. Eugen Boia, Prorector al UMF ,,Victor Babeș Timișoara
Maria Pașc, curatorul expoziției

“(…) Synevo România își exprimă deosebita încântare de a sprijini expozițiile și evenimentele organizate în cadrul proiectului „Contemporanii” pe întreg parcursul anului 2016 și, cu atât mai mult, încurajează promovarea artiștilor contemporani în spațiile Universităților de Medicină și Farmacie din București, Timișoara și Iași.
Actul medical este o îmbinare între ştiinţă şi artă, iar Universitățile de Farmacie și Medicină sunt responsabile pentru formarea unor generaţii întregi de specialiști implicaţi în lupta pentru excelenţa actului medical.
În cadrul expoziției ce va găzduită în Holul de Onoare al Universitățile de Farmacie și Medicină București vor prezentate lucrări de pictură și gra că semnate de: Crinela Antonescu, Alexandru Antonescu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Andrei Rosetti și Mihai Sârbulescu, artiști unanim recunoscuţi, ce pot servi drept modele pentru generaţiile tinere pasionate de frumos.”
Virgil Ivan, Director General Synevo România

“Inițiativa Asociației Făuritori, prin Proiectul Cultural ,,Contemporanii” în cadrul Programului Artiști Români în Instituții de Învățământ Superior este onorată și mai ales binevenită. Participarea, în aceste zile și în cadrul  UMF ,,Victor Babeș” Timișoara, a numeroși artiști plastici de renume național și internațional ca Marius Crăiță-Mândră, Cătălin Geană, Alina Gherasim, Ofelia Odobașu Huțul, Sorin Iosub și Christian Paraschiv, cu lucrări reprezentative pentru școala românească de arte plastice contemporană, e măgulitoare, atractivă și deosebit de generoasă.”
Prof. Univ. Dr. Marius Raica, Rector al UMF ,,Victor Babeș Timișoara
Prof. Univ. Dr. Eugen Boia, Prorector al UMF ,,Victor Babeș Timișoara

________________________________
Proiectul Cultural Contemporanii, un proiect al Asociației Făuritori, își propune valorizarea culturii romănești actuale prin favorizarea și promovarea actului de creatie, abordate într-o perspectiva unitară cu făuritorul de artă. Are ca obiective principale inițierea și derularea de programe artistice, socioculturale, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului larg.