OFFSTAGE la Elite Art Gallery

elite

OFFSTAGE
la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 10 – 22 octombrie, Elite Art Gallery vă aşteaptă la deschiderea expoziţiei de grup cu titlul ,,OFFSTAGE”, reprezentând o alăturare echilibrată dintre sculptură realizată în tehnica Papier mâché și grafică. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 10 octombrie, ora 18.30. Evenimentul reunește lucrările artistelor Filomela Bucur, Elena Copuzeanu, Liliana Cenean și Cora Postelnicu. Conceptul expozițional punctează rolul teatrului și al scenografiei într-un context artistic aflat în afara scenei.
Scena reprezintă mai mult decât spațiu de desfășurare, scena este un laborator de idei ce stârnește inspirație și emoție. Acest mediu, de o inspirație prolifică reprezintă un mecanism teatral ce implică mai multe componente care se completează, de la poziționarea luminii, decor și costume până la jocul actorilor.  Astfel, arta scenografică presupune mai mult decât o pictură, mai mult decât efectul mașinăriilor, aranjarea savantă a luminilor sau diversitatea costumelor actorilor; ea este cuprinsă în definiția Teatrului. Scena este un mediu închis în care mișcările actorilor descriu un rol sau o stare, mașinăriile contribuie la însuflețirea obiectelor și sugerarea unor efecte   tehnice, iar decorurile, prin desen, culoare și perspectivă, adună Piesa într-un întreg.
Influența teatrului asupra lucrărilor de grafică și Papier Maché din expoziția ,,OFFSTAGE” punctează conexiunea  artistelor cu mediul teatral și în mod deosebit cu arta scenografică. Astfel, lucrările adună Expoziția într-un întreg în care diferențele reușesc să se completeze și susțină plastic. Fără măști și ancorate de un concept persistent, lucrările de grafică descriu o realitate aflată la granița dintre prezent și teatru. În acest context curatorial, spațiul expozițional preia calitățile unei scene în care liniile desenului imită mișcarea actorilor iar sculptura oferă emoție prin dinamica şi cromatica surprinsă în hârtie.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 10-22 octombrie 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.