Expoziţia „Inima Reginei” @ Muzeul Naţional Cotroceni

IMG_9000-1_resizeMuzeul Naţional Cotroceni organizează miercuri, 7 septembrie 2016, orele 19.00, în Salonul Cerchez, vernisajul expoziţiei „Inima Reginei” semnată Bogdan Mihai Radu.
Evenimentul continuă seria manifestărilor culturale organizate de Muzeul Naţional Cotroceni în cursul anului 2016, marcând împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea ca instituţie muzeală.
La 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, pictorul Bogdan Mihai Radu îi aduce un omagiu Reginei Maria, printr-o expoziție cu peste 40 de lucrări, reprezentând-o pe regină în diferite ipostaze, în grădinile reşedinţelor sale de la Balcic şi Cotroceni, florile preferate ale reginei, grădini de flori, peisaje de la Balcic, alături de teme inspirate de viaţa reginei.
Bogdan Mihai Radu deţine un portofoliu expoziţional foarte vast. Printre expoziţiile personale amintim expoziţia de la Detroit din 2008, precum şi pe cele de la Sibiu, Sinaia şi Bucureşti. Multiplele expoziţii personale şi de grup (Cluj, Sibiu, Sinaia, „Balchik – Queen Mary’s Heart“, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”) îl situează printre artiştii extrem de prolifici.
Un element de atracție pentru public îl va constitui expunerea câtorva sticluțe cu parfumurile preferate ale reginei, cutii de pudră şi pomezi, Regina Maria devenind încă din timpul vieții, imaginea celebrei case de parfumuri Houbigant din Paris.
Despre lucrările din expoziţia „Inima Reginei“ curatorul Raluca Băloiu – istoric de artă în cadrul MNC este de părere că: „Se observă la Bogdan o reală apetență pentru redarea umbrelor colorate, ceea ce-l apropie de maniera de expresie de sorginte impresionistă. Conglomeratele de culoare divizează forma perspectivală, iar petele picturale abstracte iau locul fundalului. Înconjurată de repertoriul floral, silueta Reginei apare întotdeauna învăluită în mister, melancolie și basm, asemenea picturilor prerafaelite. Cu veșminte albe sau în port tradițional românesc, pictorul surprinde latura melancolică, poetică, solară a Reginei. Nu-i sunt redate trăsăturile, planuri mari desenează chipul învăluit în mister, culoare, pete de umbră și lumină.
Prin toate lucrările sale, Bogdan Mihai Radu dovedește un real rafinament pictural.”Crini_resize

Expoziţia este deschisă în perioada 7 septembrie – 9 octombrie 2016 şi poate fi vizitată fără programare prealabilă, conform programului Muzeului Naţional Cotroceni.  Mai multe detalii privind condiţiile de vizitare a MNC aici: www.muzeulcotroceni.ro/vizitare.
Mai multe despre Bogdan-Mihai Radu puteți afla vizitându-i site-ul personal, www.bogdanmihairadu.com.