Academic Portraits by Constantin Botezat @ Galeria Alpine Art

Botezat Constantin 1Vineri , 19 august , la ora 18:00 , la Galeria Alpine Art , pe 430 E South Temple din Salt Lake , UTAH s-a deschis pentru public expozitia personală :
Academic Portraits by Constantin Botezat .
Expozitia curatoriată de Susan Bohmholdt în colaborare cu Alpine Art este prin urmare un eveniment important pentru critici și colecționari de artă internaționali , confirmând dorința galeriei de a fi în acest moment o platformă culturală a cărei obiectiv principal este acela de a dezvolta şi de a promova dialogurile dintre arta contemporană americană şi cea europeană.
Este o oportunitate pentru Galeria Alpine Art de al reprezenta pe artistul european Constantin Botezat , publicului orașului Salt Lake și colecționarilor de artă , toate acestea ca urmare a expoziţiilor personale sau de grup, atât naţionale, cât şi internaţionale, la care artistul a participat până în prezent. Acest eveniment este un pas important pentru publicul interesat în artiştii tineri, în cercetările lor artistice şi în colecţionarea operelor lor.
Expoziția cuprinde o serie de portrete în creion realizate curent și care reprezinta o varietate de trăsături faciale ale diferitor persoane.
Pentru artist portretul nu este nicicând o simplă reproducere mecanică a cuiva dar este un joc al sensibilității care interpretează trăsăturile modelului fie după gusturile sale, fie conform curentului artistic pe care-l urmează fie conform caracteristicilor artei timpului în care realizează opera.Botezat Constantin 8
Această expoziție , cu semnificație deosebită pentru căutările artistului , reflectat în operele expuse , denotă efortul ,ambiția și dorința tânărului de a-și organiza primul său eveniment în Statele Unite ale Americii la doar 21 de ani .
“ Evenimentul a avut loc grație curatorului Susan Bohmholdt care a acceptat sa organizăm impreună acest proiect internațional și la fel bunului meu prieten Carson Mcallister care mi-a acordat ajutorul său și căruia îi sunt enorm de recunoscător .
Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă pentru a creea cât multe lucruri frumoase în continuare .”
Susan BohmholdtBotezat Constantin 7
Over Time
Proiectul expoziţiei prezintă o selecţie atentă de artişti italieni şi români. Expoziţia Overtime dezvăluie o dezbatere vizuală referitoare la poziţia noastră istorică, prin urmare artiştii reevaluează conceptul de „nou”. Operele expuse par să apară după o matură şi inspirată reformulare a realizărilor artistice ale trecutului. Reflecţia lor „peste timp” înscrie principiile umaniste printre principiile viziunii relativiste contemporane. O secţiune specială a expoziţiei tratează dezvoltarea tradiţiei figurative iar Constantin Botezat redescoperă limbajul figurativ al modernismului târziu.
Dan Breaz , Walter BonomiBotezat Constantin 5 Botezat Constantin 10 Botezat Constantin 6 Botezat Constantin 4