„Sebastian, Văzut și Nevăzut” de Radu Florea – expozitie @ Elite Art Gallery

unnamedÎn perioada 27 iulie-13 august, Elite Art Gallery oferă publicului o expoziție personală semnată de artistul Radu Florea. Expoziția este curatoriată de către criticul de artă Oliv Mircea. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 27 iulie, ora 19.00. Evenimentul cu titlul de „Sebastian,Văzut și Nevăzut” pune pe simeze portrete ce dispută prin culoare, gest și compoziție bariera dintre prezent și încărcătura vizuală a necunoscutului.
„În aceste portrete, în care față de sine pământul și întunericul culorilor, în care culoarea însăși pictează și poartă în ea, ca o arătură de plug, ca o înserare în timpul cumplit al furtunii, chimia maiestuoasă a durerii, în aceste chipuri care sunt parcă ținute și împinse în lumină de umbrele clocotitoare și largi ale unor gesturi izvorâte din adânc și umplute pe dinăuntru cu materia spiritului, un spirit care se lasă văzut tocmai ca ceva material, ca în-trupat, se naște, iată, Sebastian, idolul, Sebastian văzut și nevăzut. E ca și cum în aceste chipuri a fost îngropat ceva care va învia. Gravitatea acestor fețe are ceva grandios. Îți vine să spui: „ceva a trecut pe aici!”. Adâncită în această învolburare, viața din adânc și sacrificiul, în toate picturile lui Radu Florea, poartă în ea spiritul care s-a ivit din această întâlnire din adâncuri cu necunoscutul, ca să se întâlnească cu ceea ce este cel mai adânc ascuns, adică cu propriul ei necunoscut, articulat cu Prezență”. Oliv Mircea, curator și critic de artă
Radu Florea s-a născut în 1963 la Târgu-Mureș. Începând cu anul 2001 artistul se remarcă în  mai multe expoziții personale în galerii din Tg.Mureș, Sighișoara și Cluj-Napoca, la fel ca și în București, în foaierul Sălii Radio România. Astfel, în anul 2009 expune Etape. 20, la Sala UNIREA a AAP Mureș, la Polul Cultural din Cluj-Napoca, din libraria Universității , curator d-na Mariana Enachea și Galeria Casa Artelor din Cluj-Napoca, curator arhitect Ionel Vitoc. În anul 2010 propune publicului proiectul cu titlul  „Înapoi spre lumină” la galeria Caffe Artemis din Tg.Mureș, curator avocat Vasile Costea. Expoziția este urmată de proiectul ,,Vibrații” ce este pus pe simeze în perioada 2012-2014 în mai multe instituții culturale din Târgu-Mureș. De asemenea, artistul se remarcă în cadrul mai multor expoziții de grup din țară și străinătate. Între anii 2001-2012, Radu Florea expune la sala UNIREA a AAP Mureș, la TEATRU 74, în foaierul Teatrului Național Tg.Mureș, la sediul BCR central, în Muzeul din turnul cu ceas al Cetății Sighișoarei, în principalele orașe ale județului Mureș și la Polul cultural din Cluj Napoca. În străinătate artistul expune la Centrul cultural GODOR, Budapesta (2012), Marziart Internationale Galerie – Hamburg, Germania (2011), Feyzin de Lyon , Franța (2010), Vecs, Ungaria (2009), Leptokaria , Grecia (2009) și la Bruxelles, Blegia (1993).

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 27 iulie-13 august 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale