Georgian Mazerschi la înălțime

Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_001Unul dintre criteriile după care poți identifica un artist ”viu”, plin de idei creatoare și de o încă nesecată poftă de lucru este acela că vede lumea ca o imensă pânză ce trebuie umplută cu forme și culori rafinate plastic. Georgian Mazerschi este unul dintre aceștia. Am fost nu odată martorul fervorii cu care Georgian a decis ad hoc să decoreze o masă, o bicicletă, un tricou sau o șapcă ori un cârlig de tracțiune prins de bara unui automobil. Entuziasmul, energia și siguranța sunt cheltuite cu o bucurie forte bine conturată care te face să participi ca observator atât de intens încât să-ți spui mai apoi că ai contribuit și tu cu ceva. Greșit. E numai Mazerschi acolo, cu atitudinea lui pură și sinceră.

Așa că m-am simțit privilegiat să ”scriu” cronica în imagini a unei după-amieze de duminică în care băcăuanul doctorand în pictură la Cluj a venit în București pentru vernisajul expoziției Ad Abacum de la Elite Prof Gallery în care participă cu mai multe lucrări. Ce a ieșit, vedeți mai jos.

(Text & foto: Mihai Constantin)Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_002 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_003 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_005 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_004 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_006 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_007 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_008 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_009 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_011 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_010 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_012 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_014 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_013 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_015 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_016 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_017 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_018 Mazerschi_Georgian_Balena_Artindex_019