Vernisaj – eveniment la Galeria SENSO – expoziţia de pictură şi grafică „ATELIER de VISE” a artistei ANCA BOERIU

Vernisaj – eveniment  la Galeria SENSO  – expoziţia de pictură şi grafică
„ATELIER de VISE”  a artistei ANCA BOERIU

VĂ INVITĂM joi 16 iunie 2016, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică a artistei ANCA BOERIU, eveniment care va avea loc la Galeria SENSO, Bd. Unirii nr. 15, sector 5, București.
AFIS expozitie Atelier de Vise_AncaBoeriu
Cuvântul de deschidere al expoziţiei intitulată “Atelier de Vise” va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.
Lector Universitar Doctor la Departamentul Grafică al Facultăţii de Arte Plastice din cadrul UNArte Bucureşti, artista Anca Boeriu marturiseşte că expoziţia sa de la Galeria Senso este “o expozitie foarte personală, plină de trăiri emoţionante. Îmi doresc ca iubitorii de artă care vin să vadă expoziţia, să intre în atelierul meu de vise şi să visăm împreună. Cred că orice artist, chiar dacă nu îşi dă seama, tot timpul spune ceva din interiorul său”.

Doctor în Arte Vizuale din 2008, Anca Boeriu a absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, promoţia 1982, clasa prof. Eugen Popa şi este membru UAP din 1993 şi membru al biroului secţiei Grafică (anii 1996-1998 şi din anul 2002).
“Biografia artistică a Ancăi Boeriu stă sub semnul incitant al unei surprize aşteptate. Formată ca graficiană, ea a ales, de-a lungul timpului, calea mai dificilă a gravurii, devenind (re)cunoscută pentru strădaniile de a o revigora în peisajul contemporan. Privită din această perspectivă, toată activitatea ei artistică pare a fi un parcurs previzibil de acumulări şi performanţe, fericit dublat de neobosită activitate pedagogică cu studenţii de la Universitatea Natională de Arte din Bucureşti”. (Conf. Univ. Dr. Ruxandra Demetrescu, Rector, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti)

Anca Boeriu PORTRET

“<<Atelierul de gânduri>> al Ancăi Boeriu (titlul expoziției personale deschise la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia în lunile noiembrie – decembrie 2015) a fost supus în câteva luni metamorfozei necesare spre a deveni un Atelier de vise. Sfâșietoare, epuizante – manifestarea expozițională amintită s-a organizat în siajul evenimentelor tragice de la clubul Colectiv – sublimate, concentrate, consumate, gândurile artistei s-au convertit treptat în vise, dar nu și în iluzii. Pentru (de)săvârșirea acestui proces a fost necesar Saltul în gol, pe care graficiana l-a și imaginat într-un amurg cenușiu. Căderea și-a schimbat însă traiectoria și a devenit, la sfârșitul unui proces complex, incert și epuizant, plutire sau chiar zbor; etapele acestei întreprinderi fără finalitate garantată antrenează personaje în acțiuni de înălțare (Încercare de zbor I, II și III), în care oameni de ambele sexe, în grupuri de doi sau trei indivizi, se lasă purtați de curentul ascensional fără zbatere sau aducând doar minime contribuții la concretizarea efortului general; consumate în registru oniric, fazele transformărilor stochează în memorie frica, neîncrederea și tensiunea care le-au însoțit – Amintire despre zbor (…)” – Dr. Doina Păuleanu.
Anca Boeriu_Maternitate