Tinere talente la Castelul Peleș

Tinere talente la Castelul Peleș

Afis Sunetul muzicii 25 iunie

Tinerețea, valoarea și talentul își dau întâlnire în sala de muzică a Castelului Peleș. Sâmbătă 25 iunie 2016, de la ora 16, sunteți invitați să-i cunoașteți pe Laureații Concursului “Drumul spre celebritate”. Concertul este inclus în cadrul ediției a VI-a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, eveniment organizat de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociatia Pro Valores si  Radio Romania Cultural.

Protagoniști vor fi: flautistului Ștefan Diaconu, violoncelistul Alexandru Totan și pianiștii Ionuț Diaconu și Iulian Ochescu. Aceștia vă vor oferi un program muzical deosebit de divers și de atractiv. Vor putea fi ascultate lucrări semnate de: Franz Liszt, Bela Bartok, Alexandr Scriabin, Robert Schumann, Antonin Dvorak și Mike Mower.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com
STEFAN-DIACONU-e1453983544448
Flautistul Ştefan Diaconu s-a născut pe data de 25 septembrie 1990, în oraşul Rădăuţi. La vârsta de 6 ani a început studiul pianului în cadrul Colegiului National de Arte Octav Băncilă Iași, iar de la vârsta de 10 ani a studiat flaut sub îndrumarea profesoarei Emilia Sanda Ciobanu. Este absolvent al Universității Naţionale de Muzică București. S-a perfecţionat cu renumiți profesori: Felix Renggli – Academia de Vară ISA, Viena, Agata Igras-Sawicka – F. Chopin Academy, Varșovia, Michael Cox – London BBC Orchestra, Jean Claude Gerard – Orchestra Filarmonică Hamburg, Gergely Bodoky – Deutsche Symphony Orchestra, Berlin, Ulla Miilmann – Danish National Radio Orchestra , Dieter Flury – Viena Philharmonic.

A obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, cel mai recent fiind premiul I la concursul Drumul spre celebritate, Palatul Mogoșoaia, 2015.

Ca flautist a colaborat cu numeroase ansambluri de muzică contemporană, a înfiinţat cvintetul de suflători Aeros şi sextetul de flaute Silver Sound şi a colaborat cu regizori de film, regizori de teatru, scriitori, actori în diferite proiecte şi imprimări. De asemenea colaborează cu orchestre de stat sau private atât ca membru al acestora cât și ca solist – Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica din Gorzow – Polonia, Filarmonica Piteşti, Filarmonica Muntenia Târgovişte, Camerata Regală, etc.  Din februarie 2012 este colaborator permanent al Filarmonicii George Enescu, București, iar din toamna anului 2015 este masterand la Academia regală de muzică din Copenhaga, Danemarca, specializarea flaut, cu prof. Anna Dinna Schick-Larsen și Ulla Miilmann.

alexandru-totan
Născut într-o familie de muzicieni, Alexandru Totan a început studiul violoncelului de la vârsta de 7 ani.  În prezent este student la master la Universitatea Naţionala de Muzică Bucureşti, la clasa de violoncel condusă de prof. univ. dr.  Marin Cazacu. Participând activ la viaţa competiţională, Alexandru Totan a fost răplatit cu numeroase premii. În anul 2015, la editia a VI a a Concursului Drumul spre celebritate, violoncelistul Alexandru Totan s-a clasat pe locul al II lea.

iulian_ochescu_la_pian

Pianistul  Ionuţ Diaconu s-a născut în Focşani, la data de 26 mai 1998. A început studiul pianului la vârsta de 4 ani, la Colegiul Naţional de Muzica George Enescu Bucuresti, întâi cu prof. Dorina Gorgan, iar de la 7 ani până în prezent (clasa a XII-a) fiind la clasa prof.dr. Constantin Niţu. A participat la cursuri de măiestrie susţinute de Constantin Sandu, Vlad Dimulescu şi Eduard Kunz. Are un bogat palmares de premii, iar în anul 2015 a obținut Premiul al III lea la Concursul Drumul spre celebritate.

În anul 2015, a devenit bursier al Fundatiei Principesa Margareta. A susţinut recitaluri la Universitatea Transilvania din Braşov, la Muzeul Naţional George Enescu, la Sala Radio şi la Centrul de Cultură Arcuş.

Pianistul Iulian Ochescu a câștigat Premiul al III lea la ediția a V a a Concursului Drumul spre celebritate. El s-a născut în 1993 la Bucureşti, este student la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. Este castigator a numeroase premii la concursuri nationale si international. A studiat in cadrul unor cursuri de maiestrie cu pianisti si profesori de larga recunoastere internationala: Justus Frantz, Dan Grigore, Martin Hughes, Diana Ketler, Mihaela Ursuleasa. Este bursier al festivalului international de muzica de camera “SoNoRo” si membru al fundatiei “Remember Enescu”. Iulian Ochescu face parte din Ludens Piano Trio.

IONUTGABRIELDIACONU

Amănunte pe: https://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com/