…de poveste la Elite Art Gallery

unnamed
…de poveste
la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 6-16 iunie, Elite Art Gallery găzduiește expoziţia artiștilor ceramiști Mihai și Ana-Maria Ariciu, intitulată sugestiv „…de poveste”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 6 iunie, ora 17.30. Evenimentul reunește creații ceramice încărcate de personalitate, mesaj și poveste. Cu un pregnant rol decorativ și de o deosebită forță artistică, lucrările punctează traseul de evoluție a omului prin prisma istoriei, tradiției și a conexiunilor umane. Analiza culturilor străvechi se desprinde de elementul temporal, lâsând loc unui discurs întemeiat pe modul de înțelegere a lumii. Concepută sub forma unei instalații complexe, expoziția prezintă tematic o lucrare formată din fragmente sau crâmpeie de poveste ce transmit un mesaj unitar.
În temeiul unui demers sub forma unor variațiuni pe aceeași temă, soții Ariciu își prezintă proiectul artistic și conceptul expozițional: ,,Deși diferiți în exprimare, ne-am regăsit în originea comună a căutărilor noastre, într-o lume veche, orientală, arhaică dar și medievală, în motive ce se repetă: pasăre, pom, cuplu, motive originare și de început de lume, o lume de a cărei existență noi, modernii, ne îndoim dar care prin intermediul mitului, al poveștilor arhaice, ajung să ne fascineze. Mai interesați de suprafaţa decorată decât de formă, am creat obiecte-pretext pentru a povesti uneori cu melancolie, alteori cu ironie sau chiar cu umor despre o lume unde visul și ludicul se împletesc și unde realitățile fuzionează. Într-un ev al seriei, al multiplicării și al depersonalizării am redescoperit gustul pentru meșteșug, pentru gestul-amprentă, pentru aplecarea cu migală, uneori caligrafică, asupra desenului, pentru relația cu obiectul unde materiale precum lemnul și lutul au întărit această relațieˮ.
Soții Ariciu sunt absolvenți al Universității de Artă din București, Facultatea de Arte decorative și Design, secția Ceramică, 2002. Membri U.A.P, artiștii se remarcă prin participarea activă în mai multe expoziții de grup din ţară.  Mihai și Ana-Maria Ariciu expun în cadrul Filialei U.A.P., Alba-Iulia; la Salonul de Artă Transilvană, Alba-Iulia; Atelier 35, Aiud; Bienala Artele Focului, București 2004, Sibiu 2009; Apold 2012; Salonul de Artă Decorativă, Cotroceni 2012 sau la ,,Ad hoc” 2013, Alba-Iulia.
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 6-16 iunie 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.