În afara lumii – Milena Grigore și Danaart Gallery @ Metropolis Art Collection

in afara lumiiÎn afara lumii
Milena Grigore și Danaart Gallery vă invită miercuri, 25 mai 2016, la ora 18.30, vernisajul expoziției „În afara lumii”, la Metropolis Art Collection – Metropolis Center Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, București. Expoziția de pictură va putea fi vizitată în perioada 25 mai 2016 – 2o iunie 2016.

„Personajele lucrărilor mele continuă să fie înstrăinații, însingurații în propria lor inadecvare față de restul lumii, purtători discreți și sănătoși de suferință. Suferința ce izolează și creează universuri paralele și opace, lumi în afara lumii.
Culoarea, cu propria ei poveste intrinsecă, puternică, cu propriile ei legi, mi s-a părut multă vreme incompatibilă cu latura „literară” a lucrărilor mele. Poveștile mele despre alienare mi-au părut a fi mai compatibile cu sobrietatea desenului în alb și negru. Cu toate acestea, de ceva timp încoace, au prevalat dorința de a mă întoarce la culoare și dorința de a ieși din zona de confort care devenise lucrul în alb și negru.”
Milena Grigore

Milena Grigore (n. 18 decembrie 1971) este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a Departamentului de Pictură din cadrul Universității Naționale de Artă (2012). Studiile de filologie și pasiunea pentru literatură și-au pus amprenta pe atitudinea artistei față de imagine, în care conviețuiesc gustul pentru metaforă, conexiuni afectiv-literare și preocupări legate de limbajul plastic. Milena Grigore trăiește și lucrează în București.