Ex-libris Brâncuși – lansare Editura Monitorului Oficial @ Salonului Internațional de Carte Bookfest

20160520_120049Editura Monitorului Oficial lansează în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, la standul său din Pavilionul C2 al Complexului Expozițional ROMEXPO, în data de 4 iunie 2016, ora 17.00, lucrarea Ex-libris Brâncuși 2016.
Mai multe generații de artiști s-au reunit în Anul Brâncuși în semn de prețuire pentru memoria marelui sculptor la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța care a organizat, sub înaltul patronaj al Comisiei Naţionale a României UNESCO, Simpozionul Ex-libris „Constantin Brâncuşi – 2016”. Cartea reproduce impresionanta colecție care conține 196 de ex-librisuri, semnate de peste 100 dintre cei mai importanți sculptori, pictori și gravori contemporani români și masteranzi ai facultăților de arte din România. Primul invitat care a făcut un ex-libris fără să aibă cunoștințe în artele vizuale a fost Adam Puslojić, membru de onoare al Academiei Române, traducătorul întregii creații a lui Nichita Stănescu. Evenimentul pilot va fi continuat începând din anul 2017 cu Bienala Internaţională Ex-libris Constantin Brâncuşi.
Lansarea va avea loc cu participarea academicienilor Mircia Dumitrescu și Răzvan Theodorescu, a prof. dr. Aurel Bulacu,  a conf. univ. dr. Florin Stoiciu, managerul proiectului, și a unuia dintre curatorii expoziție, doamna Gina Costescu.

Mare parte dintre gravurile reproduse în carte vor fi expuse la standul editurii pe toată durata târgului de carte.20160520_120102 br