Expoziție personală de pictură VALENTIN CODOIU @ Muzeul de Artă Cluj-Napoca

CaptureExpoziție personală de pictură
VALENTIN CODOIU

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 12 mai – 29 mai 2016, expoziția personală de pictură a artistului clujean Valentin Codoiu.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 12 mai 2016, orele 18,00, în sălile de expoziții temporare (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, P-ța Unirii nr. 30), în prezența artistului Valentin Codoiu și a distinșilor săi invitați.

Formarea profesională a lui Valentin CODOIU a început în mediul artistic clujean, unde a absolvit Liceul de Artă (1974), și s-a împlinit la București, unde a studiat pictura, fiind absolvent al Institutului Nicolae Grigorescu, promoția 1979, la clasa maestrului Corneliu Baba.

Din același an, a desfășurat neîntrerupt o intensă activitate de artist scenograf, semnând decorurile unor importante producții de teatru, operă sau balet puse în scenă de prestigioase instituții lirice și de teatru din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Sibiu, Târgoviște), dar și pe plan internațional (Franța, Islanda).

De asemenea, activitatea sa expozițională este foarte bogată, Valentin Codoiu participând, de-a lungul anilor, la importante expoziții de grup, saloane naționale și internaționale de artă, simpozioane și tabere de creație. Proiectele personale ale artistului s-au concretizat în expoziții găzduite de simezele unor muzee și galerii din București, Cluj-Napoca, Bistrița, Dej, iar în plan extern la Paris, Le Reincy (Franța), Milano, Amsterdam, Lisabona, Florida (SUA).

Actualul eveniment expozițional reprezintă cea de-a cincea expoziție personală a pictorului Valentin Codoiu pe simezele muzeului clujean, după cele din anii 1998, 2000, 2007 și 2009.

Expoziția va fi deschisă publicului spre vizitare în perioada 12 – 29 mai 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.