Expoziţia Bucureştiul în proiectele studenţilor Facultăţii de Arhitectură a Universităţii Spiru Haret, la Palatul Suțu!

Afis Expozitie Facultatea de Arhitectura Spiru Haret

Facultatea de Arhitectură a Universității Spiru Haret, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, vă invită astazi, marţi 19 aprilie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziției „Bucureştiul în proiectele studenţilor Facultăţii de Arhitectură a Universităţii Spiru Haret”, la Palatul Suțu.
Expoziţia propusă selectează cele mai reprezentative proiecte din ultimii doi ani, localizate în zone de interes ale Capitalei. Proiectele urmăresc inserarea armonioasă a obiectului de arhitectură în sit, cu punerea în valoare a ţesutului urban existent.
Dintre proiectele expuse, amintim: Reabilitarea Cinematografului şi a grădinii de vară Capitol; Locuinţe colective în zona Moşilor-Carol-Mântuleasa; Reactivarea hanurilor şi târgurilor de meşteşugari de pe Calea Moşilor; Conservarea, reabilitarea şi restaurarea Pasajului Villacrosse; Moara lui Assan; Ansamblu urban în vecinătatea Rezervaţiei Naturale Văcăreşti; Zonă rezidenţială cu clădiri joase în zona Lacului Pantelimon; câteva diplome pe amplasamente din Bucureşti ș.a.
Expoziția este deschisă până la data de 22 mai 2016, de marți până duminică, orele 10.00-18.00, la Palatul Suțu. Vă așteptăm!
Activitatea didactică din Departamentul Arhitectură al Universităţii Spiru Haret are drept caracteristică definitorie ponderea importantă, ca număr de ore şi număr de credite alocate, a disciplinelor vocaţionale: „Proiectare de Arhitectură”, „Sinteze de Arhitectură”, „Reprezentări în arhitectură”, „Proiect de specialitate”, „Proiect opţional”. Aceste discipline concentrează marea majoritate a corpului profesoral, fiecare an de studii având un coordonator de an.
Atelierul de arhitectură este punctul focal de sintetizare a cunoştinţelor practice și teoretice dobândite de studenţi. Majoritatea temelor o constituie proiectele arhitectural-urbanistice ce implică structurarea și organizarea coerentă a unor funcţiuni  complexe, ce duc la realizarea de compoziţii spațial-volumetrice care dialoghează armonios cu existentul arhitectural sau completează  situl natural.