Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2016

image003Facultatea de Arte și Design
Universitatea de Vest Timișoara
organizează

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2016
ediția a doua
Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2016 a luat amploare de la o ediție la alta. Suntem onorați de participări ale artiștilor din România, Canada, Turcia, Polonia, Ungaria, Grecia, Franța, Elveția, Olanda, Portugalia, Ucraina, Serbia, Croația, Macedonia, India, Chile, Australia, Japonia, Coreea.
Cu o astfel de participare descoperim cât de important este să avem un scop comun acela al creației, să avem aceeași muză aceea a artelor și să aducem pe aceeași simeză viziunea artiștilor de pe patru continente.
Ținând cont de mobilitatea artei miniaturale și de provocarea de a aduce un întreg univers într-o dimensiune mică, Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2016 cuprinde anul acesta lucrările a peste 500 de artiști pictori, graficieni, ceramiști, textiliști, sculptori, fotografi și designeri.
Conexiunile realizate de această manifestare vor fi vizibile începând cu vernisajul din data de 25 aprilie 2016, ora 14.00, la Galeria Mansardă a Facultății de Arte și Design.
Cuvântul de deschidere
va fi susținut de criticul de artă prof.univ.dr. Ileana Pintilie.

Expoziția se desfășoară în spațiul expozițional al Galeriei Mansardă, Str. Oituz, nr. 4.
Poate fi vizitată în perioada 25 aprilie – 23 mai 2016
orar:
Luni – Joi 09.00 – 16.00
Vineri 09.00 – 14.00