Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia vă invită sâmbătă 16 aprilie la următoarele evenimente

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia
vă invită sâmbătă 16 aprilie la următoarele evenimente

ora 16
Recital de muzică de cameră, susținut de
Violonistul Antal Zalai si de pianistul Jozsef Balog
Tartini: Sonata “Trilul diavolului”
Paganini: Cantabile
Paganini: Moto Perpetuo
Ravel: Tzigane
———–
Zarzycki: Mazurka
Glazunov: Grand Adagio
Wieniawski: Scherzo-Tarantelle
Wieniawski: Poloneza in Re major
Sarasate: Romanza andaluza
Sarasate: Zigeunerweisen
unnamed4
ora 17 Ghețărie
Vernisajul expoziției de ceramică a artistei Arina Ailincăi de la Cluj,
curator Raluca Băloiu

Selecţia de lucrări expusă la Mogoşoaia face parte dintr-un demers consecvent exersat de mai mult timp care tematizează, prin metafore sculptural–antropomorfe, problema fundamentală şi etern polemizată a relaţei dintre cele două dimensiuni din care este alcătuită şi între care se dezbate misterul existenţial al fiinţei umane: lumea sensibilă, materială şi perceptibilă a trupului, supusă devenirii şi eroziunii timpului şi, în plan opus, lumea interioară în care sunt depuse “lucrările” spiritului şi ale conştiinţei.
unnamed3
Ora 17.30 Palat
Vernisajul expoziției retrospective Simona Runcan,
curatoare Cristina Cojocaru și Patricia Bădulescu

Demersul curatorial are ca miză redescoperirea şi recontextualizarea operei Simonei Runcan din perspectiva istoriei actuale a artei și își propune să pună sub semnul retrospecţiei nu numai partea bine cunoscută a creației sale, ci şi pe aceea care se cere astăzi imperativ revizitată. Viziunea integratoare, ce urmărește traseele de circulație a temelor și motivelor în cadrul parcursului său artistic, aduce în atenție lucrări din toate etapele carierei acesteia: seriile de desene și gravuri Jocuri, Prezența obiectelor și Despre podoabe din anii `60-`70; ciclul de gravuri și instalații-obiect Legile echilibrului, expus la Galeria Simeza în 1979; Naturile moarte realizate între 1983 şi 1986; seriile de picturi în ulei Lazăr în așteptare, prezentat la Catacomba în 1994, Conviețuiri silențioase şi, nu în ultimul rând, Interior. Icoane. Înclinări, care a constituit subiectul expoziției personale de la Galeria Etaj 3/4 în 1999.
La vernisaj va fi lansat și catalogul retrospectiv dedicat Simonei Runcan, publicat de editura UNArte cu finanțarea Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, coordonat de Ioana Măgureanu
unnamed2
ora 18 Foișor
Vernisajul expoziției de sculptură Terra, semnată Dumitru Radu
curatoare Mădălina Mirea

Un strop de teologie învăluie discret tot acest demers sintetic, diferit de ceea ce cunoaștem îndeobște a fi caracteristic lui Dumitru Radu. Formelor sale hieratice, post-bizantine, într-un figurativ încărcat de tensiune, li se opun acum structuri ferme, cvasi-abstracte, ce ne readuc în memorie sensul vechi și profund al lui techné.
unnamed
ora 18.30  Galeria Cuhnia
Vernisaj desen, colaj, picturi și obiecte
semnate de artista Liliana MERCIOIU POPA intitulată Structuri în echilibru,
curatoare Marilena Preda Sânc

De formaţie postmodernă cu o gândire nuanţată, predispusă către meditaţie şi experiment, Liliana Mercioiu Popa îşi aproprie medium-uri artistice diverse, tehnici tradiţionale şi noi media, pentru a configura un spaţiu de gândire vizuală / Visual Thinking.

Vă așteptăm să ne fiți alături, ca de fiecare dată.