Concert în cadrul expoziţiei ,,EGAL. Artă şi feminism în România modernă”@ Muzeul Naţional de Artă al României

duo violincello
Vineri, 15 aprilie 2016, ora 19.30, la Muzeul Naţional de Artă al României va putea fi audiat concertul susţinut de Duo ViolinCello în cadrul expoziţiei ,,EGAL. Artă şi feminism în România modernă” (parterul Galeriei Naţionale). Cu această ocazie programul de vizitare a expoziţiei se va prelungi până la ora 21.00.

Recitalul propune un repertoriu ce aduce femeia în prim-plan: piese celebre interpretate de către femei sau în care femeia este figură centrală, cum ar fi: ,,Habanera”, din opera ,,Carmen” – Georges Bizet, ,,La vie en rose” – Edith Piaf, ,,Până când nu te iubeam” – Anton Pann/ în stilul Mariei Tănase etc).

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021 314 81 19.
Intrarea este liberă. Numărul de locuri este limitat.

Expoziţia ,,EGAL. Artă şi feminism în România modernă” propune o lectură nouă şi complexă a artei feminine. Expoziţia reuneşte piese semnate de 21 de artiste, printre care Cecilia Cuţescu-Storck, Nina Arbore, Nadia Bulighin, Maria Ciurdea Steurer, Irina Codreanu, Miliţa Petraşcu, Merica Râmniceanu, Magdalena Rădulescu etc. Invitând la abandonarea oricăror prejudecăţi, demersul expoziţional este o incursiune spectaculoasă şi revelatoare în universul necunoscut al unor creatoare al căror parcurs artistic este strâns legat de mişcarea feministă. Expoziția mai poate fi vizitată până pe 17 aprilie inclusiv.

DUO VIOLINCELLO este o formaţie camerală înfiinţată în anul 2013 şi are în componenţa sa două studente ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti: Elena Albu – vioară şi Camelia Iancu – violoncel. Repertoriul duo-ului instrumental cuprinde piese din epoca barocă, arii din opere muzicale celebre, muzică de divertisment, tango-uri, valsuri, coveruri pop, pop-rock şi jazz, muzică tradiţională. De la înfiinţare şi până în prezent, formaţia camerală a susţinut recitaluri în cadrul Festivalului ,,Muzică clasică la metrou”- ediţia 2013, în cadrul mai multor expoziţii de artă şi lansări de cărţi.