ARTISTUL LA TREIZECI DE ANI – Potențialul creativ al vârstei de 30 de ani, surprins prin 30 de lucrări realizate de artiști diferiți, în cea mai recentă expoziție la ARCUB

image001ARTISTUL LA TREIZECI DE ANI – Potențialul creativ al vârstei de 30 de ani, surprins prin 30 de lucrări realizate de artiști diferiți, în cea mai recentă expoziție la ARCUB

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București prezintă, între 12 aprilie și 29 mai 2016, în sediul din strada Lipscani nr. 84-90, evenimentul ARTISTUL LA TREIZECI DE ANI. Expoziția care deschide seria evenimentelor de primăvară organizate de ARCUB este un demers monografic ce vizează comunitatea artistică a Bucureștiului. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă câte o lucrare a fiecăruia dintre cei 30 de artiști expuși, realizată la vârsta de 30 de ani.
Adesea, vârsta de 30 de ani este văzută drept primăvara creației. Un moment spectaculos, în care inspirația și puterea artistului sunt egal distribuite. La această vârstă, tensiunea inspirației crește, iar viitoarele roade creative sunt anticipate foarte clar. ARTISTUL LA TREIZECI DE ANI face o radiografie rapidă a momentului de tip turnesol din opera fiecărui artist marcant al Capitalei, într-un gest curatorial care mută accentul de pe organizator, pe artist.
Curatorii expoziției sunt Dan Popescu și Alexandru Davidian, iar artiștii expuși sunt: Ion Țuculescu , Ion Bitzan, Marin Gherasim, Florin Mitroi, Horia Bernea, Paul Neagu, Ion Grigorescu, Ion Barladeanu, Marian Zidaru, Mircea Roman,  Gheorghe Rasovszky, Teodor Graur, Ștefan Triffa, Anca Mureșan, Ecaterina Vrana, Nicolae Comănescu, Gili Mocanu, Bogdan Vlăduță, Roman Tolici, Suzana Dan, Dumitru Gorzo, Florin Ciulache, Vlad Nancă, Ovidiu Feneș, Codruta Cernea, Ioana Ursa, Ștefan Ungureanu, Adrian Preda, George Anghelescu și Lea Rasovszky.
Vernisajul expoziției va avea loc pe 12 aprilie, începând cu ora 19.00, urmând ca apoi să poată fi vizitată zilnic între orele 14.00 și 22.00.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional al Luminii — Spotlight, Festivalului Internațional de Teatru de Stradă — B-FIT in the Street!, al singurului Festival Internațional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival, al Festivalului de Muzică Alternativă Sound & Vision și al Zilelor Bucureștiului.
Cu sprijinul: Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, MNAC, MARe
Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro.
Mulțumiri: Răzvan Bănescu, Carmen Popescu, Suzana Vasilescu, Erwin Kessler, Gili Mocanu – impuls curatorial

Mai multe detalii pe:
www.arcub.ro.