Dezbatere: Abordări strategice pentru revitalizarea patrimoniului construit. Valorificarea potenţialului economic şi social al castelelor şi conacelor

Afis a4Dezbatere: Abordări strategice pentru revitalizarea patrimoniului construit.
Valorificarea potenţialului economic şi social al castelelor şi conacelor

Muzeul Național Cotroceni în colaborare cu Asociaţia ARCHÉ și Grupul Pont organizează joi, 24 martie 2016, orele 17:00 – 19:00, în cadrul muzeului, o nouă dezba­tere privind conservarea și valorificarea patrimoniului construit, cu tema: Abordări strategice pentru revitalizarea patrimoniului construit. Valorificarea potenţialului economic şi social al castelelor şi conacelor.

Evenimentul continuă seria acţiunilor organizate la începutul anului: expoziţia Monumente uitate şi dezbaterea cu tema Monumentele şi proprietarii lor. Patrimoniu redescoperit. Rolul proprietarilor de case și conace în conservarea și valorificarea patrimoniului construit.

Muzeul Naţional Cotroceni îşi propune a fi un spaţiu de dialog pentru instituţiile publice, societatea civilă şi proprietarii de monumente istorice. Scopul comun al actorilor implicați în procesul de reabilitare a patrimoniului con­struit este stabilirea unei viziuni de dezvoltare pe termen lung, care să cuprindă o strategie și un cadru metodologic de planificare a valorificării potențialului acestei importante resurse culturale.

În cadrul evenimentului va fi prezentat proiectul derulat de Grupul Pont, Castel în Transilvania: strategie și modele de dezvoltare, finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului în cadrul Programului „Conservarea și revitalizarea patrimo­niului cultural și natural”.unnamed