„AXIS MUNDI”, GALERIA ODEON

AXIS MUNDI3mic
Andreea Rus, artist plastic şi DanaArtGallery organizează sâmbătă 2 aprilie 2016, la ora 15.00, vernisajul expoziţiei de artă vizuală „AXIS MUNDI”, la GALERIA ODEON, Calea Victoriei nr.40-42, București, in foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon.
Expoziția se poate vizita în perioada 2 aprilie- 24 aprilie 2016 înainte de spectacolele de la Sala Studio a Teatrului Odeon sau prin programare la 0724 271 723.
În spațiul și timpul contemporan, în care anxietățile secolului trecut își întind umbra peste prezentul nostrum, în care societatea de consum ne sufocă și minimalizează existența, suntem datori să încercăm o iesire spre o existență spiritualizată, în care materialul, și tot ceea ce derivă din nevoile noastre acute în legatură cu acesta, să treacă pe un plan secund, în favoarea cultivării realelor valori.
Adeseori ne surprindem căutând sau/și descoperind imagini care, pentru ca déjà, joacă un rol important, în subconstientul nostru,  ies la iveală. Astfel, realizăm legaturi în sensul ideii unei apropieri fată de ” rai”, chiar dacă acest lucru nu este scop în sine în lumea în care trăim.
Simbolistica Centrului, atât de importantă  în mitologie, se regasește și in cazul omului preocupat de sacru dar și a celui profan/laic.
Axa centrală a lumii, în trecut  centrul existenței, se regăsește astăzi pentru noi, undeva, în locul pe care îl ocupăm în spașiul profan. Supravietuirea în societatea contemporană, ideea de a construi, eternă de altfel, devine mai importantă decât ideea de centru în sine. Construindu-ne astfel, reconstruim Binele, Adevarul, Frumosul.
Andreea Rus este artist plastic, absolvent al UAD Cluj-Napoca, secția pictură și doctor în arte plastice și decorative din 2010.  A reprezentat România la diverse expoziții internationale de pictură, bienale, trienale și festivaluri de artă din Italia, Polonia, Republica Moldova, Malta, Ungaria, Slovacia etc. A deschis peste 17 expoziții personale de pictură în țară și in afara țării și a participat la peste 80 de expoziții colective. În palmaresul artistei se regăsesc numeroase premii pentru pictură obținute la concursuri naționale și internaționale. Mai multe detalii se află pe site-ul personal al artistei www.andreearus.ro .