„VERNISAJE / MEGNYITOK” Expoziție personală a fotografului HORVÁTH László

Afis-Invita_ie pt presa HORVATH Laszlo

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 2 martie – 20 martie 2016, expoziția personală a fotografului clujean HORVÁTH László, intitulată „VERNISAJE / MEGNYITOK”.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 2 martie 2016, la orele 18:00, în sălile de expoziții temporare (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului HORVÁTH László. Din partea muzeului va fi gazdă Florin Gherasim, muzeograf, curatorul expoziției. De asemenea, invitat la deschidere este dr. Farkas Gyorgy, artist fotograf.

Născut în data de 27 februarie 1949 la Cluj-Napoca, Horváth László, de profesie tehnician electronist, a fost pasionat de teoria și practica fotografică încă din 1971, când a primit primul aparat de fotografiat. A expus în expoziții colective realizate la Centrul de Cultură „Liviu Rebreanu” – Aiud (Festivalul Inter-Art), Festivalul Varadium – Oradea, Bastionul Croitorilor – Cluj-Napoca, Galeria Kolozsvar Tarsasag și Consulatul Maghiar din Cluj-Napoca. Perseverent, de-a lungul anilor și-a îmbunătățit continuu nivelul stăpânirii acestei arte, la nivel tehnic și aplicativ. În calitate de colaborator al publicațiilor Igazsag, Szabadsag, Kronika ș.a. a fost un observator și documentarist atent, cu aparatul de fotografiat, al evenimentelor sportive, culturale, ale vieții urbane. De peste două decenii este un cronicar vizual al vieții artistice clujene. Evenimentul de la Muzeul de Artă reunește fotografii în care Horváth Lászlóa surprins momente de la vernisajele unor expoziții, atât la Muzeu, cât și în spațiul altor galerii de artă clujene.

Expoziția rămâne deschisă spre vizitare până în data de 20 martie 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.