Expoziție Iuri Isar @ Conceptual Gallery

A3-afis-15-februarie bun
Conceptual Gallery vă propune în luna februarie o nouă expoziţie dedicată, de această dată, memoriei unuia dintre graficienii şi gravorii români cei mai importanţi din ultimii 25 de ani: Iuri Isar, regretatul artist de la a cărui trecere în veşnicie se împlinesc, pe 20 februarie 2016, trei luni. Vernisajul va avea loc miercuri, 17 februarie 2016, ora 19.00 la sediul Conceptual Gallery (strada Dionisie Lupu, nr. 56, etaj 5, apartament 13, interfon 13.00).

Expoziţia retrospectivă de grafică, gravură şi obiect semnată Iuri Isar va cuprinde lucrări realizate în mai multe etape de creaţie, fiind menite să evidenţize complexitatea demersului acestui artist care a pus permanent tradiţia în dialog cu cele mai noi direcţii din arta contemporană.

Iuri Isar, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, s-a născut pe 19 mai 1961 la Pătârlagele, judeţul Buzău şi a absolvit Academia de Artă – Arte Grafice în 1989. A fost profesor la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” din Bucureşti, lector universitar la UNATC, profesor-colaborator la Universitatea de Arte din Bucureşti (2006-2008), curator şi membru în jurii în cadrul Fundaţiei “Principesa Margareta”. A iniţiat şi coordonat numeroase proiecte de arte vizuale, printre care: Salonul de Sculptură şi Gravură cu tema “Lemn, piatră, metal – tehnici neconvenţionale” (2014); Salonul de Sculptură şi Gravură “Piatra” (2013); Salonul de Sculptură şi Gravură Bucureşti, cu tema “Metalul – tiparul adânc” (2012); Salonul de Sculptură şi Gravură Bucureşti, cu tema “Lemnul – tiparul înalt” (2011); Atelierul de gravură “Mondografia” (2006); workshopul “Gravură şi Tradiţie”, Quadrienala de Scenografie de la Praga, secţiunea studenţi (2005); proiectul “Cea mai lungă pânză pictată de copii”, în colaborare cu UNESCO (1999). A deschis opt expoziţii personale şi a participat la numeroase expoziţii de grup şi la saloane naţionale şi internaţionale.

Expoziţia de la Conceptual Gallety va fi deschisă în perioada 17 februarie- 14 martie 2016 şi va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 13.00 – 17.00, cu programare prealabilă. Informații suplimentare sunt disponibile la adresa de e-mail contact@mixofideas.ro.

Conceptual Gallery este un proiect al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană (AICC),  realizat cu sprijinul membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România și curatoriat de criticul de artă Luiza Barcan.