Eveniment marca Daradici @ Galeria Orizont – imagini din expozitie

Daradici_Orizont_dec2015_5Eveniment marca Daradici.
“Pe simezele galeriei Orizont din Bucuresti se regasesc expuse pana in data de 25 ianuarie, a.c, lucrarile sotilor Daradici, aflati la o noua personala ce deschide frumos acest nou an 2016. In nota cu care ne-au obisnuit, expozitia, in sine este o noua revelatie pentru privitor, oferind o paleta intreaga de subiecte si de abordari, dezvaluind noi si noi expresii ale unor doua suflete creatoare menite sa exprime frumosul. Cel ce priveste nu poate decat sa inteleaga ca acest rafinament al expresiei plastice regasite in toate lucrarile semnate Iulia Candea Daradici si Constantin Daradici este nativ si totusi, rezultat in urma unei elaborari si decantari aprofundate, mai ales prin lucrul, in sine. Pictura, considerata o arta a tacerii, vine, in acest caz si ne vorbeste de o lume uitata a vechiului Bucuresti, prin peisajele citadine semnate de artistul Constantin Daradici , ne vorbeste de peisaje arhaice, neimblanzite de civilizatie, prin dealuri pitoresti scaldate in lumina, unde solisti sunt cateva capite, de luminisuri strapunse de razlete raze dumnezeiesti de lumina aurie, de cranguri unde predomina rosul florilor de maces, de sure batranesti pline de povesti spuse la gura sobei, sau de vatrele taranesti, unde bunicile noastre se indeletniceau cu torsul; ne vorbeste de soarele cald al Greciei ce imbie la o vacanta insorita pe falezele Marii Egee, ne plimba intr-o frumoasa poveste spusa de un gondolier in Venetia si poposim si in lumea cailor semnati inconfundabil de artista Iulia Candea Daradici.

daradici_ax_12La finalul acestor incantatoare drumetii vizuale si mentale, poposim intr-o curte interioara cu parfum de flori si cafea proaspat macinata langa torsul linistitor al unei feline si privirea ne este furata de flori parfumate si de pasari exotice care, parca, anunta ca mai sunt multe de spus si de descoperit. Cateva fotolii stil te imbie sa te asezi comod in asteptarea a ceea ce va urma si si noi, la randul nostru suntem nerabdatori sa vedem cu ce ne vor mai incanta sotii Daradici, artisti prin definitie, maestrii desavarsiti. Evit a le incadra pictura, stilul, maniera. Sunt arbitrare in cazul lor si limitatorii. Atata trebuie mentionat: stilul lor, maniera lor, exprimarea lor plastica e unica si fiecare dintre ei spune o poveste bine inteleasa si asumata, trasatura distincta marilor maestrii ai picturii. Am plecat de la expozitie un om mai bogat in povesti spuse intr-un ton distins.”

B. M. EnescuDaradici_Orizont_dec2015_2daradici_ax_13 daradici_ax_11 daradici_ax_10 daradici_ax_03 Daradici_Orizont_dec2015_3daradici_ax_09 daradici_ax_08 daradici_ax_07 daradici_ax_04 daradici_ax_05 daradici_ax_06 daradici_ax_01 daradici_ax_02 Daradici_Orizont_dec2015_1