“PASĂREA ASCUNSĂ”, acuarelă și desen by Olga Morărescu-Mărginean @ Artfooly

ARTFOOLY_PA_FBK_invitatie_1Miercuri, 27 ianuarie la ora 19.00, vă invităm la galeria Artfooly, la primul vernisaj din 2016. Începem anul cu o expoziție de pictură ce aduce bucuria pe simezele noastre: “PASĂREA ASCUNSĂ”.
Olga Morărescu-Mărginean s-a născut în 1942, la Craiova. În 1963 a absolvit Facultatea de Desen la Insitutul Pedagogic, Universitatea București, avându-i ca profesori pe Grigore Spirescu și Viorel Mărginean. În 1982 a absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei, secția desen-muzeologie, la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, profesorii săi fiind: Vasile Drăguț, Radu Florescu, Răzvan Theodorescu. Palmaresul expozițional este prea amplu pentru a putea fi rezumat aici.
Expoziția începutului de an de la Galeria Artfooly, “PASĂREA ASCUNSĂ”, ne aduce în atenție atât lucrări mai vechi, cât și creații recente.
Acuarele și desene, surprinzătoare în simplitatea și eleganța lor, lucrările artistei au o dinamică aparte, descrisă cel mai bine de către însăși autoare:

“Liniile pe fond alb aș vrea să iasă în afara spațiului tabloului, să călătorească prin cameră, pe pereți. Aș vrea ca oamenii să le vadă prelungindu-se, ieșind din tablou, dansând prin încăpere.”

Fiecare tablou pulsează de viață, atrăgând privitorul în lumea imaginată de pictoriță aidoma unei ferestre deschise către un univers ce pare că s-a materializat sub atingerea pensulei.

“PASĂREA ASCUNSĂ”, acuarelă și desen.
Vernisaj: 27.01.2016, ora 19.00
Artist: Olga Morărescu-Mărginean
Curator: Anca Negescu

www.artfooly.com
Facebook: Artfooly, The Slice of Art Gallery
Artfooly, The Slice of Art Gallery: Str. Berthelot nr. 46, București