Criste Mihai

Criste_Mihai_Ax_5Mihai Criste , născut pe 8 octombrie 1975 în Deva, Hunedoara.
A urmat cursurile Liceului de Muzică și Arte Plastice din Deva, iar in anul 2001 a absolvit Facultatea de Arte Plastice, Specializarea Grafică în cadrul Universității de Artă şi Design din Cluj-Napoca.
A debutat public în 1992 cu ocazia unei expoziţii de grup la Deva. S-a dedicat picturii suprarealiste, debutând în această calitate în 2003 la Denver, Statele Unite.
În 1999 colaborează cu Editura Europontic din Cluj-Napoca și ilustrează cărţile pentru copii: „Vrăjitorul din Oz“ şi „Amintiri din copilărie“, iar din 2004 colaborează cu editurile Polirom, Cartea Românească, Humanitas, iar lucrările sale ilustrează volumele unor prestigioşi scriitori români şi străini, printre care George Bălăiţă, Leo Butnaru, Mircea Cărtărescu, Ruxandra Cesereanu, Nichita Danilov, Michel Houellebecq, Norman Manea, Paul Miron, Adrian Munteanu, Constantin Ţoiu, Alina Mungiu Pippidi, Ana Selejan, Alberto Vázquez-Figueroa. Criste_Mihai_Ax_2
În 2013 se face cunoscut în Elveţia unde ilustrează cartea „Die Metaphernwährung“ de Ruxandra Niculescu şi realizează prima sa expoziţie personală la Geneva, la invitaţia Delegaţiei Permanente a Consiliului Europei pe lângă ONU.
În 2015  inaugurează spaţiului cultural Art Cafe West Gate cu expoziția “Matamorfozele timpului” și prezintă expoziția “Anotimpuri interioare” la Biblioteca Națională a României  cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale.
În Septembrie 2015 ocupă locul I cu lucrarea “Tangoul Toamnei” la secţiunea ilustraţie în cadrul concursului internaţional Diogenes Traborda, Buenos Aires –  Argentina.
Lucrările sale se află în colecții particulare din: România, Germania, Franța, Elveția, Rusia, SUA, China.Criste_Mihai_Ax_1