Lohmüller Gyuri

a fake legendGyuri Lohmüller este un pictor original. Nu numai în picturile sale, ci și în felul de fi, de a concepe existența.
Născut în Gataia , România , în 1962. Autodidact , cu expoziții în Austria , Germania , Franța și Ungaria, picturile sale reflecta emotiile cele mai profunde. ” Emoția ” , spune el , ” este Artă. ” El preferă temele suprarealiste .
A început prin a picta cu pastă de dinți, la o vârstă foarte fragedă. Pensule îi erau bețele de chibrit, pe care și le cresta. Apoi folosea acuarelele uscate, fără a le dilua, un mod cât de poate de original. „Și-a descoperit propria pictură”, cum îi place să spună, pentru că nu văzuse niciodată pe nimeni pictând până la vârsta maturității.
A fost sprijinit de oameni minunați, înconjurat de mentori care l-au încurajat și cu ajutorul cărora a și expus primele pânze. A suferit pe vremea regimului comunist, a fost cenzurat, dar a continuat, a sperat, la 29 de ani dedicându-și toată viața picturii, asumându-și toate riscurile acestei alegeri.while the master is sleeping2
Au urmat expoziții în Gataia, orașul natal, apoi în Franța, la Montbard, în Budapesta și Austria. Asta l-a încurajat să continue, chiar dacă drumul a fost dificil. A îndrăznit să spere că prin tablourile sale va schimba lumea, a continuat să se exprime așa cum știa mai bine, în culoare, dezvăluindu-și resorturi nebănuite, emoții nedeslușite, felurite idei. Sufletul său în culori este un mozaic de sentimente, acute sau difuze, amintiri uitate, emoții vii, concentrate. Este în egală măsură un cerebral și un romantic, un vizionar și un tradiționalist.
Atelierul său este un creuzet în care arta, istoria, arheologia, geologia se împletesc în mod firesc. Caută emoția în orice domeniu și o transfigurează în simboluri. Arta pentru el este ceva vital, se hrănește cu ea.through-the-time
Dar să lăsăm artistul să se dezvăluie. Iată câteva dintre devizele sale:
„A fi sau a avea. Aceasta este întrebarea.”
„Dacă voi picta vreodată un singur tablou cu adevărat bun, voi fi cu siguranță scuzat că am fost pictor.”
„Pare absurd, dar mai importantă este căutarea fericirii decât găsirea ei.”
„Fii vesel! – un, doi, trei, și! ”
„Pictore, nici viitorul nu mai e cum a fost!”
„Pictura este singurul domeniu de activitate unde-ți permiți să strici îmbunătățind.”
„Frumusetea desăvârșită doare. Dar ce durere frumoasă!”
„Libertatea absolută dăunează mult în artă.”
„Pictura. Un parc frumos cu alei sinuoase dar fără scurtături.”
„A crea, pentru un artist, înseamnă a imita ceva despre care încă nu a aflat că există.”
„Viața pictorilor se aseamănă foarte mult cu viața căutătorilor de aur din secolul IX.”Mad regal micsorat
Cele mai importante lucruri în artă pentru Gyuri Lohmüller: moralitatea, talentul și exercițiul.
Sfatul său pentru tinerii artiști este: Fiți consecvenți! Ghidați-vă întotdeauna după ideile voastre, nu încercați să imitați mișcări sau stiluri în artă și fiți voi înșivă!
Iată de ce Gyuri Lohmüller este un profesionist și un adevarat creator: prin rigoarea și modestia cu care-și urmează calea. „Nu anii contează în viață, ci viața din ani!”learning_to_see_2 LATE intermezzo golden-cage mics controversy Bridge over the winter