Dublu eveniment la Conceptual Gallery: lansarea oficială a galeriei și Expoziţie aniversară Medi Wechsler Dinu

afis vernisaj medi dinu
La începutul lunii decembrie, viaţa culturală a Capitalei va cunoaşte un dublu eveniment. Expoziţia de pictură şi grafică a doamnei Medi Wechsler Dinu, decana de vârstă a artiştilor plastici din România, care împlineşte pe 22 decembrie 2015 impresionanta vârstă de 107 ani, va prilejui și lansarea oficială a celei mai tinere galerii de artă din Bucureşti, Conceptual Gallery.  Dublul eveniment, care se va bucurea de prezența doamnei Medi Wechsler Dinu, va avea loc miercuri, 9 decembrie 2015, ora 19.00, la sediul Conceptual Gallery (strada Dionisie Lupu, nr. 56, etaj 5, interfon 13, București). Curatorul expoziţii este criticul de artă Luiza Barcan.

Medi Wechsler Dinu, absolventă a Şcolii de Belle Arte din Bucureşti (1932), la clasa lui Jean A. Steriadi şi Ipolit Strâmbulescu, unică supravieţuitoare a generaţiei interbelice, a revenit în viaţa artistică după mai bine de o jumătate de secol de absenţă, în 2003, în cadrul expoziţiei „Seniori ai picturii româneşti contemporane”, organizate de Fundaţia HAR în cadrul programului „Restituiri”. De atunci şi până în prezent, artista a fost protagonista mai multor expoziţii personale deschise în Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Râmnicu Vâlcea şi Brezoi, judeţul Vâlcea. Fiecare nouă apariţie publică a prilejuit cunoaşterea unei opere valoroase, aproape necunoscute, dar şi întâlnirea cu o personalitate aparte a culturii noastre, cu o pictoriţă care a lucrat în celebra colonie artistică de la Balcic şi care i-a cunoscut pe pictorii şi scriitorii grupului de avangardă.

Expoziţia aniversară Medi Wechsler Dinu de la galeria Conceptual Gallery va cuprinde circa 40 de lucrări de pictură şi grafică, expuse acum pentru prima dată, realizate în tehnicile ulei, acuarelă şi desen.

Conceptual Gallery este un proiect al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană (AICC),  realizat cu sprijinul membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România și curatoriat de criticul de artă Luiza Barcan.