Dragoș Neagoe: ”Memory of a Dream” @ Funnel Contemporay Art

received_10153655301637696“My work speaks about decomposition and degradation of man’s physicality and the viewer’s relationship between fear of death and the anchoring in the immediate reality of life as stages of physical degradation continue. The physical decomposition frightens us, paralyzes us and awakens in us the feeling of anguish and fear of death. We acknowledge the Dream of Ion Petrisor and we all find in it personal connections from our experiences as well as the harsh events transmitted through the media”.de ne 2Concept
Proiectul de fata pleaca de la ideea agresiunii spatiului exterior asupra materiei si consecintele sale! FORMA se naste in bezna, in totala necunoastere, si de la primii pasi din viata ei, incearca sa inteleaga si sa interpreteze totul, ravneste iesirea la lumina .Este un fapt acceptat că FORMA cunoaşte lumea prin intermediul  VOLUMULUI  şi  PLANURILOR. Cu ajutorul acestora, FORMA poate pătrunde lumea lucrurilor în locuri unde simţurile omenesti  nu ajung  şi poate înţelege felul în care este alcătuită materia lumii, dar şi legile ce guvernează universul, fără experienţa lor directă. Acolo unde pragul senzorial uman este depăşit, instrumentele constituite de FORMA permit investigarea NATURII EXTERIOARE SI INTERIOARE.Cu timpul, aceste instrumente au devenit brutale.Acest fapt a condus la o delimitare intre FORMA si NATURA.Aceasta granita am simbolizat-o prin DEFORMAREA volumului.O mostra gasim in aceasta expozitie.
Natural,firesc apar raporturi intre exterior-interior,fizic-spiritual,identitate-alteritate,migrare(a unor stimuli vizuali) – reasezare (o decantare a surselor de violenta).
Aceasta expozitie se vrea un discurs post modern la agresarea simturilor omului: vederea, mirosul, pipaitul sau simtul tactil, gustul si auzul.

20151202_102553

Statement
SCULPTURA ESTE O STARE SPECIALĂ A MATERIEI…această definiție a sculpturii pe care o enunț  este statmentul și mottoul meu ca artist.
Cred că cele mai bune idei si stări ale corpului si chipului  sunt transmise de  Forma palpabilă,tradițional lucrată.
Cred că arta nu trebuie guvernată de legi,reguli!Acestea sunt Înfăptuite de interiorul tău sufletesc!Dacă simți ca artist un “acel ceva” dar nu se potrivește cu regulile stricte învățate,atunci pune-te pe treabă,nu mai sta pe gînduri!Orice regulă călcată imi provoacă un fior de veselie,de bucurie interioară
Temele ,ideile si intrebările in arta sunt aceleași de când există lumea ,numai “decorul s-a schimbat.S-a explorat in diverse forme de-a lungul anilor zona subconștientului,zona socială,zona politică,zona religioasă…spirituală!Ele au capătat noi sensuri și descifrări prin schimbarea materiei-naturală sau artificială.
Cred in forma care CONŢINE ceva in interiorul ei.