Iuri Isar 19 mai 1961 – 20 noiembrie 2015

iuri_isar1_04 Iuri Isar 19 mai 1961 – 20 noiembrie 2015
Uniunea Artiştilor Plastici din România anunţă cu profundă mâhnire încetarea din viaţă a celui ce a fost Iuri Constantin Isar .

Grafician, scenograf și profesor, recunoscut pentru valoarea și autenticitatea operelor sale, Iuri Isar mărturisește despre propria artă, despre viață:

“…Fiecare clipă este pentru mine un prilej de a realiza că totul este ireversibil, irepetabil și nou. Stările, sentimentele, trăirile sunt de fiecare dată altele. Câteodată , mai mult gândesc decât simt; altădată , mai mult simt decât gândesc, și ce dacă !……important e că se se întâmplă ceva! Acel ceva ce-mi aparține, clădit cu sufletul și mintea, este de multe ori oferit celor de lângă noi, spre a arăta ca se poate și așa.
Simt ce este în jurul meu, trăiesc împreună cu tot ce este în jurul meu și nu pot să ignor sau să las deoparte durerea, bucuria, zbaterea, angoasa, neliniștea, fericirea, mirarea, ….și tot ce poate să existe între dimineață și noapte, între început și sfârsit, între viață și moarte.”Isar_iuri_art_safari_artindex_017