DARUL MAEȘTRILOR @ ArCub, Strada Lipscani by Elite Art Gallery

Darul Maestrilor invitatie webDARUL MAEȘTRILOR
la ArCub, Strada Lipscani numărul 84-90, sector 3, București

În perioada 23 noiembrie – 6 decembrie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Centrul Cultural ArCub vă invită la o remarcabilă expoziţie de grup cu titlul „Darul Maeștrilor”. Deschiderea oficială a expoziției se va ține pe data de 3 decembrie, ora 15.00. Evenimentul pune pe simeze lucrările artiştilor Ilie Boca, Sanda Buțiu, Simion Crăciun, Horea Cucerzan, Constantin Flondor, Ion Grigore, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Laurențiu Midvichi, George Mircea, Marilena Murariu, Virgiliu Parghel, Horea Paștină, Mariea Petcu Chioibaș, Eugen Raportoru, Mihai Sârbulescu, Angela Tomaselli. Lucrările provin din cadrul proiectelor dezvoltate și promovate de Elite Art Gallery şi din colecţii particulare. Un număr considerabil de lucrări rezultă din proiectul inedit lansat şi implimentat de Elite Art Gallery, „Pictori de azi la Balcic”.

Cu scopul de a sărbători o colaborare fructuoasă, conceptul expoziţional reuneşte artişti a căror abordare uimeşte prin diversitatea stilului şi totodată conturează un subiect definit. Tema unei contopiri cu natura se regăseşte în peisajele luxuriante realizate la Balcic. Purtând încă o aură paradisiacă lucrările transmit farmecul şi pitorescul care a fascinat coloniile de artişti de la începutul secolului al XX-lea. Unicitatea locului, dată de Regina Maria care găseşte pe acest litoral o linişte deplină, devine demnă de a fi eternizată prin culori şi forme. Pe urmele aceleiaşi muze „Pictorii de azi la Balcic” sintetizează frumuseţea idilică şi o transmit publicului din perspectivă contemporană.

De la mărturiile artistice din Coasta de Argint expoziţia suprinde şi spaţiul urban, reprezentat într-un cadru promiţător, astfel încât clădirile înghesuite şi forfota caracteristică Bucureştiului capătă o lumină emblematică. Păstrând conexiunea cu natura, expoziția punctează și o trecere de la pictural la abstract şi de la văzut la nevăzut.
În acest context, ce punctează drumul de la peisaj la figurativ şi de la  pictural la abstract, expoziţia reuşeşte să ofere nişte repere încărcate vizual şi simbolic. Discursul artistic reunește frumosul sublim oferit de maeștri consacrați într-o expoziție completă și complexă.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 23 noiembrie – 6 decembrie 2015, la Hanul Gabroveni situat pe strada Lipscani numărul 84-90, sector 3, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea tinerilor artiști, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artei vizuale, al muzicii dar și proiecte educaționale.
Centrul Cultural ArCub promovează cultura oraşului Bucureşti în toate formele sale de expresie artistică și are rolul de a crea un mediu cultural receptiv tuturor formelor de artă şi accesibil unui public cât mai larg.