Lumina pătrunde întunericul – Expoziție de Nicoleta Jutka @ Muzeul Național al Țăranului Român

Lumina pătrunde întunericul
Expoziție de Nicoleta Jutka
19 noiembrie – 3 decembrie 2015, Sala Acvariu
Muzeul Național al Țăranului Român

afis_Lumina
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 19 noiembrie 2015, la ora 19, la vernisajul expoziției Nicoletei Jutka, Lumina pătrunde întunericul.

Nicoleta Jutka își prezintă opera de artă și conceptul de creație sub titlul Lumina pătrunde întunericul. Titlul indică o percepție simbolică a aspectului fundamental prezent în multiculturalism. Nicoleta Jutka creează o perspectivă asupra societății, vie și variat colorată, caracterizată în principal prin portrete color expresive. Autoarea este româncă, dar trăiește și muncește în Germania. Stilul său redă procesul de reconciliere a propriilor valori cu noile provocări culturale. Autoarea este sensibilă și intuitivă în percepția și manifestarea diverselor contexte culturale. În primul rând, artista caută cotidianul, valorile esențial umane, identificând lumina interioară spirituală și revelând lumina dintr-o ființă umană.

Lumina interioară simbolic percepută a tablourilor, conținută în elementul luminiscenței din pigmentul picturii, indică viziunea ei de descriere a luptei dintre lumină și întuneric, premisa expoziției, pe un nivel figurativ, lupta dintre filozofie și întunericul mental. Emisia de lumină și percepția lumii descrise în perspective profund coloristice indică aspectul programului general al Nicoletei Jutka.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 3 decembrie 2015. Intrarea este liberă.