Licitatie Lavacow – Marti, 10 noiembrie

caiet de panseuri cu un manuscris  al poeziei ʺȘi dacă ramuriʺ scrisă de Mihai Eminescu.Și dacă o iubea?
Lavacow aduce pe piața de artă și cărți rare un manuscris cu totul special al poeziei ʺȘi dacă ramuriʺ scrisă de Mihai Eminescu. Poezia se află printre filele unui caiet de panseuri ale unei domnișoare, care probabil că, la vremea lui septembrie 1887, însemna ceva mai mult pentru poet decât o altă fată. Pe pagina cu poemul se află și semnătura poetului. Manuscrisul provine din colecția scriitorului Corneliu Vadim Tudor, recunoscut pentru afinitățile sale față de Eminescu și pentru colecția de documente și cărți rare. Ineditul acestui caiet de panseuri constă și în textele savuroase ale politicianului ieșean George Scorțescu și ale lui Duiliu Zamfirescu. Prețul de pornire este de 950 euro.
Licitația Lavacow ʺRare books and autographsʺ prezintă 62 de manuscrise, cărți și scrisori rare, cu prețuri începând de la 15 euro. Printre loturile importante, publicul poate răsfoi ʺMitul Eternei Reîntoarceriʺ cu dedicație olografă a lui Mircea Eliade (preț de pornire: 100 euro), fragmente din corespondența lui George Enescu (preț de pornire: 100 euro), ediția bibliofilă necomercializată a unei cărți de Emil Cioran (preț de pornire: 150 euro), un volum de interviuri cu Eugene Ionesco, însoțit de semnătura acestuia (preț de pornire: 180 euro).
Loturile licitației Lavacow pot fi explorate și fizic la Palatul Cesianu-Racoviță, str. C.A. Rosetti, nr. 5. Licitația Lavacow va avea loc exclusiv online marți, 10 noiembrie, ora 20:00. Pentru a viziona virtual loturile, pentru a plasa oferte și pentru a participa la licitația online, vizitați www.lavacow.com.corespondența lui George Enescu volum de interviuri cu Eugene Ionesco ʺMitul Eternei Reîntoarceriʺ cu dedicație olografă a lui Mircea Eliade ediția bibliofilă necomercializată a unei cărți de Emil Cioran