O vizită la Galeria Senso

Galeria_Senso_Artindex_04Bucureștiul are nevoie de locuri de unde să îți poți procura, sub semnul urgenței sau mai pe îndelete, obiecte de artă. Nu odată am fost întrebat de prieteni sau cunoștințe de unde pot lua repede ceva să facă un cadou. Este o funcție necesară într-un mare oraș. Nucleul galeriilor Fondului Plastic a fost pulverizat demult. Acum există mai multe magazine și galerii care încearcă să facă din asta o afacere sustenabilă. Pentru mine e un mister cum poți face profit pe o piață atât de plină de sincope și cu un flux de clienți atât de dificil de anticipat și de captat. Cred că presiunea vine mai degrabă din cantitatea URIAȘĂ de lucrari de artă plastică generată de ateliere decât de cererea clienților. Am văzut nu o dată cantități copleșitoare de lucrări îndesate în atelierele multor creatori. Cum să organizezi întâlnirea dintre autorul care vrea să vândă și omul care are un oarece surplus pentru a aseza pe pereți altceva decât un televizor cât mai mare? Pentru a uni cele două puncte ai nevoie de bani și de răbdare activă. Iar când nu ești nevoit să pui pe masă mâncare cumparată din comisionul obținut dintr-o astfel de vânzare, jocul poate fi chiar distractiv.

Pentru cercul relativ restrâns al celor interesați de artă mai mult decât ocazional, este de notorietate faptul ca dna. Anca Vlad, patroana rețelei de farmacii Catena și a altor afaceri, este o mare iubitoare de artă. Așa că a fost oarecum firească – deși nu facilă – nașterea Galeriei Senso, a fundației aferente și a ocupării generosului spațiu de pe Bdul. Libertății cu această nobilă activitate. O rețea ca asta îți poate satisface nevoile de colecționar și câteva interese de afaceri în același timp. Numai un astfel de eșafodaj, construit pe baze de mecenat, poate să genereze și să susțină în timp un proiect precum Galeria Senso. Am vizitat-o pentru prima dată abia foarte recent și am rămas plăcut impresionat. Ilustrez vizita cu câteva fotografii.

Parterul este dedicat expozițiilor temporare iar etajul galeriei-consignație. De remarcat pachetul consistent de servicii oferit celor care sunt găzduiți în expoziție: catalog, promovare, film de prezentare pe sensotv.

(text/photo: Mihai Constantin)Galeria_Senso_Artindex_01 Galeria_Senso_Artindex_05 Galeria_Senso_Artindex_07 Galeria_Senso_Artindex_08 Galeria_Senso_Artindex_09 Galeria_Senso_Artindex_10 Galeria_Senso_Artindex_12 Galeria_Senso_Artindex_11 Galeria_Senso_Artindex_13 Galeria_Senso_Artindex_24 Galeria_Senso_Artindex_16 Galeria_Senso_Artindex_14 Galeria_Senso_Artindex_30 Galeria_Senso_Artindex_29 Galeria_Senso_Artindex_23 Galeria_Senso_Artindex_20 Galeria_Senso_Artindex_19 Galeria_Senso_Artindex_17 Galeria_Senso_Artindex_18