Solomon Horia

7 Sufletul apeiHoria Solomon s-a nascut in februarie 1979 in judetul Mures.  Inca din copilarie desenul a fost modalitatea lui preferata de a-si petrece timpul. In adolescenta fost initiat in tainele picturii pe sticla de catre parintele Ieronim Coldea la Manastirea Sambata de Sus. Interesul in pictura sacra l-a ghidat spre studiul artelor plastice din perspectiva religioasa,  fiind absolvent al sectiei de Patrimoniu cultural din cadrul Facultatii de teologie a Universitatii Babes Bolyai din Cluj –Napoca. Dincolo de nenumaratele sale lucrari cu teme religioase, Horia cauta sacrul in viata de zi cu zi. Este fascinat  de natura pe care incearca sa o dezvaluie in latura ei calda, reflectiva. II place sa contopeasca elementele in visare si sa dea valente contemporane scenelor clasice.
Imaginile sale sunt scaldate in armonii de culori de o ‘neasteptata si pretioasa stralucire’ (Iuliu Moldovan). Compozitiile sale religioase sunt de un realism narativ care impresioneaza prin forta tipologiei personajelor si acuratetea tehnicii.
Horia Solomon  traieste, creaza si se lasa inspirat de spatiul cald, melancolic si cateodata surprinzator al Transilvaniei.2 Copaci stralucind a fosnet 7 Boabe de parfum 14 Rastignirea Domnului 1 O clipa de toamna 6 Natura moarta cu flori neaose 13 Cina cea de taina 12 Intrarea in Ierusalim 5 Doar flori 4 Flori neaose 11 Nasterea domnului 3 Forme de catifea 10 Duminica tuturor sfintilor 9 Deisis 8 Deisis