O vizită la Galeria Atelier

Galeria_Atelier_Artindex_031 Galeria_Atelier_Artindex_030Hanul cu Tei nu mai e ce era odată pentru amatorii de artă. Gașca s-a spart, cum ar putea spune cineva și poate e mai bine așa. Comerțul cu obiecte frumoase are nevoie de un spațiu de tocmeală mai discret, și negustorul și clientul se simt bine în spatele unor văluri, așa cum o femeie se simte mai puternică dacă găsește granița seducătoare a veșmintelor care o arată frumoasă dar nu o lasă pradă goliciunii impudice. M-am bucurat să redescopăr Galeria Atelier mutată într-un spațiu nou de lângă hotelul Marriott. Am stat de vorbă cu una dintre cele două patroane, Violeta Dumitrache, și am fotografiat noua așezare. Să fie cu noroc!

(text/foto: Mihai Constantin)Galeria_Atelier_Artindex_011 Galeria_Atelier_Artindex_029 Galeria_Atelier_Artindex_035 Galeria_Atelier_Artindex_009 Galeria_Atelier_Artindex_034 Galeria_Atelier_Artindex_012Violeta Dumitrache: ”Galeria Atelier a functionat pana anul trecut in Hanul cu Tei. Datorita modificarilor survenite in ultimii ani nu se mai putea desfasura o astfel de activitate in acea zona care pe vremuri reprezenta o oaza de liniste. Orice persoana ce pasea in acest pasaj Hanul cu Tei avea senzatia ca intra intr-o alta lume datorita faptului ca existau doar galerii de arta contemporana, anticariate si magazine cu materiale pentru pictura.
Din acest motiv – al schimbarii majore – am hotarat sa ne mai dam o sansa intr-o alta zona frumoasa si linistita, foarte aproape de centru, cu un trafic lejer si foarte important – cu multe locuri de parcare.
De asemenea un mare avantaj este spatiul de expunere extrem de generos care ne da posibilitatea de a pune in valoare fiecare lucrare de arta.
Putem spera deci, ca avand toate aceste atuuri, am creat o atmosfera in care cei ce ne viziteaza sa isi doresca sa revina.
Acesta mica activitate ne-a ajutat sa devenim o mare familie. O familie formata din acesti artisti minunati, din vizitatori si cumparatori care in timp ne-au devenit prieteni. Si totul se intampla firesc si fara nici un efort din simplul motiv ca ne uneste acelasi lucru: bucuria de a darui.
Adresa site-ului nostru este: www.galeria-atelier.ro

Artistii pe care in promovam sunt:

Ion Murariu
Ion Grigore
Iacob Lazar
Georgeta Grabovschi
Corneliu Dumitriu
Hermina Csata
Doru DeliuGaleria_Atelier_Artindex_015
Vitalie Butescu
Virgil Dobarta
Dana Marcu
Rares Pantea
Emilia Kiss
Nemtoi Ioan
Viorel Marginean
Horia Cucerzan
Sorin Pedestrasu
Stancu Loredana
Adrian Socaciu

Galeria_Atelier_Artindex_004 Galeria_Atelier_Artindex_005 Galeria_Atelier_Artindex_006 Galeria_Atelier_Artindex_007 Galeria_Atelier_Artindex_008 Galeria_Atelier_Artindex_003