ELITE ART GALLERY prezintă ”I am Bucharest”

Afis I am Bucharest 1ELITE ART GALLERY prezintă ”I am Bucharest”

Hai să personificăm Bucureștiul!

În perioada 20 septembrie – 15 octombrie, Elite Art Gallery va desfășura un nou proiect de popularizare a valorilor capitalei românești, intitulat I Am Bucharest. În  acest sens, proiectul propune  o metodă inovatoare și interactivă – expunerea unei instalații textile cu două personaje ce întruchipează Bucureștiul personificat. Instalația va fi expusă în cinci locații emblematice pentru București, locuri în care trecătorii vor fi invitați să se fotografieze, întruchipând astfel ideea de București.  Fotografiile vor fi printate pe loc sau pot fi accesate pe pagina de Facebook a galeriei, unde vor fi încărcate ulterior.

Proiectul are la bază un concept marcat de eclectism, întocmai caracterului Bucureștiului, iar cele două personaje vor alătura mai multe simboluri și elemente reprezentative pentru oraș, redate în tehnici textile.Participanților li se vor înmâna obiecte-suvenir, traiste și broșe. Unul dintre obiectivele proiectului este  de a  facilita accesul la evenimente interactive inedite realizate prin tehnici neconvenționale care reprezintă Bucureștiul, de a promova obiectivele culturale din București, astfel publicul larg din București și din străinătate va conștientiza potențialul cultural al orașului.

Traseul itinerant este reprezentat de locuri emblematice ale Bucureștiului, după cum urmează: pe data de 18 septembrie la Festivalul de muzică alternativă desfășurat la Gara Băneasa, începând cu ora 17:00; în zilele de 19 și 20 septembrie în Piața George Enescu, între orele 16:00 și 19:30, în cadrul Festivalului George Enescu; cu ocazia Nopții Albe a Bucureștiului, pe 19 septembrie, în Centrul Vechi – la Hanul Gabroveni și în fața Băncii Naționale, începând cu ora 21:00. În restul perioadei, între 21 septembrie și 15 octombrie, instalația se va găsi în incinta Elite Art Gallery, disponibilă pentru fotografiere.

Născut ca o necesitate emergentă, proiectul denumit „I am Bucharest” încearcă în primul rând să revizuiască relația „artă-privitor/consumator/ spectator”, acesta din urmă devenind în proiectul nostru parte componentă a produsului artistic. Ca o variantă a  evenimentelor de tipul happening-ului, performing, instalații supradimensionate sau alte genuri de exprimări în care vizitatorul participă la lucrarea de artă, aducând propriul aport în întregul concept regizat de către artistul vizionar, fiind parte a creației,  I am Bucharest încearcă să depășească barierele dintre opera de artă, produsul vizual și spectator, instaurând o nouă posibilitate: fiecare poate fi București. Proiectul pleacă de la motivaţia de implicare a publicului în procesul de conştientizare a ideii că un oraş este reprezentat înainte de toate de oamenii care fac parte din respectiva comunitate. Ne dorim să oferim oportunitatea de a stimula într-un mod creativ publicul, printr-o metodă care apelează la artă şi ludic, pentru a atrage atenţia asupra problematicii ridicate de asumarea aparteneţei la comunitatea bucureşteană, într-o notă pozitivă.

Acest proiect este finanțat de ARCUB, în Programul “Ești București” și este dezvoltat și implementat de Elite Art Gallery, sub egida ELITE ART Club UNESCO. Prin această inițiativă, Elite Art Gallery își afirmă puternic implicarea în dezvoltarea potențialului cultural local, activitatea  expozițională a galeriei având în portofoliu numeroase proiecte de artă vizuală, expoziții itinerante, tabere și programe de mecenat.